Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Afgewimpelde Hamilton klapt uit school over Mercedes: "Dat was een interessant moment"

Lewis Hamilton maakt per 2025 de overstap van Mercedes naar Ferrari. Was onderstaande anekdote daar wellicht een aanleiding voor?

Hamilton Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Menig Formule 1-fan zit deze dagen aan de buis gekluisterd om het nieuwe seizoen van Drive to Survive te bingen. Eén van de afleveringen staat voor een groot deel in het teken van Mercedes en de positie van Lewis Hamilton binnen dat team.

Hamilton is daarbij openhartig over de teleurstellende seizoenen 2022 én 2023, waarbij Hamilton zich lange tijd niet gehoord voelde. We zien Hamilton in een debrief met het team waarbij hij de achtervleugel vergelijkt met een staldeur, zó draggy en langzaam maakt hij de auto.

Voor de camera van Drive to Survive doet hij vervolgens zijn verhaal: "Ik herinner me dat ik bij het team aangaf dat we zaken aan moesten passen, waarbij ik aangaf: 'als we dit traject blijven volgen, komen we daar en daar uit'. Ik vroeg het team of ze alsjeblieft iets wilde doen."

"Ik herinner me ook nog dat ze zeiden: 'we weten wat we doen en jij hebt het bij het verkeerde eind'. Dat was zeker een interessant moment. Ik dacht toen maar een stapje terug te doen, omdat ik niemand voor zijn hoofd wilde stoten."

"Maar toen begon het nieuwe seizoen (2023, red.) en spraken we opnieuw met elkaar, waarbij ze aangaven: 'oh, je had misschien toch gelijk", aldus Hamilton die die uitspraak vergezeld laat gaan door een luide lach, maar wel eentje van die van een boer met kiespijn.

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs