© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Afschaffen brandstoflimiet komt Formule 1-teams duur te staan

16 jul. 2018 09:28 Jan van der Burgt 2 reacties
Volgend jaar is er geen brandstoflimiet in de Formule 1 meer van toepassing. Hoewel het effect tijdens de race nagenoeg gering zal zijn, moeten de auto's er wel op aangepast worden en daar hangt een aardig prijskaartje aan.

Sinds 2017 mogen de teams in de race een maximum van 105 kilo aan brandstof verbranden. Vanaf 2019 wordt die regel opgeheven en mogen de teams zoveel brandstof verbranden als ze willen.

Dat klinkt natuurlijk prachtig na jaren waarin coureurs brandstof moesten sparen, maar het is maar zeer de vraag of teams werkelijk zoveel meer brandstof mee willen nemen. Meer brandstof betekent een zwaardere auto en dus langzamere rondetijden.

Het is naar alle waarschijnlijkheid op slechts een paar circuits rendabel om meer dan 105 kilogram aan benzine aan boord mee te nemen. Maar voor die enkele races moet wel de hele monocoque (veiligheidscel) worden aangeapst, omdat de brandstoftank daarin verwerkt zit. Kostenplaatje voor die wijzigingen: 250.000 euro, aldus Motorsport-Magazin.com

Het zijn kosten waar het noodlijdende Force India bijvoorbeeld niet op gerekend had. Het team wilde de monocoque van dit jaar één op één kopiëren naar de auto van volgend jaar om maar vooral die kosten te drukken, maar komt dus van een koude kermis thuis.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen