© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Afwijkende bandenkeuze Max Verstappen voor GP van Italië

06 aug. 2018 14:19 Ruud Dimmers 6 reacties
Max Verstappen hanteert een flink afwijkende bandenkeuze voor de Italiaanse Grand Prix op het snelle circuit van Monza. De Nederlander wijkt met zijn bandenkeuze flink af van concurrenten als Hamilton en Vettel.

Pirelli heeft voor de Grand Prix van Italië de medium, soft en supersoft band beschikbaar gesteld voor de coureurs. In totaal zijn er dertien sets banden beschikbaar voor de coureurs, waarvan ze minimaal één set per compound moeten selecteren.

Max Verstappen hanteert daarbij een andere tactiek dan zijn concurrenten. De Red Bull-coureur kiest voor een set van de medium band, vijf sets van de softs en zeven sets van de supersofts. Een behoudende en veilige keuze, zeker in vergelijking met Sebastian Vettel. De titelkandidaat gaaf voor liefst tien sets van de supersofts, een set van de softs en twee sets van de medium band.

Verstappen heeft van alle coureurs het meeste aantal soft banden tot zijn beschikking. Concurrent Mercedes zit qua strategie tussen die van Verstappen en Ferrari in. Hamilton heeft twee sets van de medium band, drie sets van de softs en acht sets van de supersofts beschikbaar.

Bekijk hieronder de volledige bandenkeuze van alle coureurs voor de Grand Prix van Italië.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen