Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP 2020

Agostini: "Yamaha gaat Marquez het vuur aan de schenen leggen"

De meest succesvolste motorcoureur aller tijden, Giacomo Agostini denkt dat Yamaha deze winter de juiste stappen heeft gemaakt om wat te doen aan de dominantie van Marc Marquez in de MotoGP. De Japanners kozen er vorige week voor om Maverick Vinales en Fabio Quartararo langer aan zich te binden en Jorge Lorenzo aan te stellen als testrijder.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Giacomo Agostini is niet alleen de succesvolste motorrijder aller tijden, de Italiaan staat ook bekend als een gentleman. De 15-voudig wereldkampioen zal zich dan ook niet snel negatief uitlaten over andere coureurs. Tegenover de Gazzetta dello Sport laat Agostini zich dan ook positief uit over het Yamaha-team. "Ik denk dat Yamaha de juiste keuzes heeft gemaakt door de contracten met Maverick Vinales en Fabio Quartararo te verlengen. Daarnaast geven ze de vrijheid aan Valentino Rossi wat betreft zijn toekomst en ook dat is een goede keuze van ze."

Volgens Agostini gaat Yamaha door de genomen beslissingen weer een rol van betekenis spelen in het MotoGP-veld: "Ik denk dat Yamaha dit jaar Marquez het vuur aan de schenen gaat leggen. De Spanjaard domineert op dit moment de MotoGP, maar Yamaha heeft deze winter duidelijke stappen gemaakt om het gat te dichten. Daarnaast heb ik veel vertrouwen in de huidige coureurs bij Yamaha."

Volgens de landgenoot van Rossi heeft ook de 'The Doctor' de juiste beslissing gemaakt door zijn contract bij Yamaha nog niet te verlengen. "Ik denk dat Valentino de juiste keuze heeft gemaakt door even af te wachten hoe het seizoen verloopt. Daarnaast is het logisch dat Yamaha heeft besloten om Quartararo alvast een contract te geven bij het fabrieksteam. Ik ben ervan overtuigd dat als Rossi doorgaat, Yamaha hem zal voorzien van de laatste updates dus wat dat betreft is iedereen bij Yamaha uitstekend behandeld."

1 reactie