Agressieve bandenkeuze Ferrari voor Grand Prix van Japan

25 sep. 2018 13:33 René Oudman 0 reacties
De Grand Prix van Rusland moet nog verreden worden, maar de Formule 1-teams hebben inmiddels de bandenkeuze voor de wedstrijd die daarop volgt door moeten geven. In Japan beschikken de rijders over mediums, softs en supersofts.

Ferrari heeft een achterstand te dichten en zodoende gaat de Italiaanse stal op oorlogspad. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen neemt tien sets supersofts mee.

Mercedes is daarentegen conservatiever. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas nemen 'slechts' zeven sets supersofts mee, waardoor ze twee sets softs en een set mediums meer hebben dan de rivalen in het rood.

Max Verstappen opteert voor de verdeling zeven sets supersoft, vijf sets soft en één set medium. Daarmee heeft de Nederlander één set supersoft minder dan teammaat Daniel Ricciardo, de Australiër levert op zijn beurt een set softs in.

De bandenkeuze van McLaren is bijzonder opvallend te noemen. Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso hebben op Suzuka beschikking over slechts vier setjes van het zachtste rubber, dit wordt gecompenseerd door extra sets medium.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen