Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Agressieve' Hamilton belooft iets speciaals te doen tijdens GP van Groot-Brittannië

Lewis Hamilton start de race op zijn eigen Silverstone vanaf P5, achter beide Red Bull- en Ferrari-coureurs, maar de Brit wil iets speciaals doen en belooft vol agressie de baan op te gaan.

Lewis Hamilton kwalificeerde zichzelf als vijfde voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar een lange tijd zag het er naar uit dat hij zich kon mengen in de strijd tussen de Red Bulls en Ferrari's. Toch kwam hij uiteindelijk net wat tekort. Hij baalt er een beetje van, maar houdt hoop voor de race. "Het zorgt er gewoon voor dat het op zondag wat lastiger gaat worden, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat we een goede auto zullen hebben in de race", vertelt Lewis Hamilton voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "We blijven werken, maar deze startpositie is natuurlijk niet het einde van de wereld. De laatste races was ik hier heel blij mee geweest, maar omdat dit de Britse Grand Prix is, hoop je natuurlijk op iets meer. Ik lag ook op schema om meer dan dit te halen, maar goed, we blijven gaan. Ik ga proberen iets speciaals te doen tijdens de race op zondag", zo belooft hij.

Agressieve Hamilton

Hamilton is er heilig van overtuigd dat zijn Mercedes W13 in staat is om, in ieder geval beter dan twee weken geleden in Canada, weerstand te bieden aan de Ferrrari's en de Red Bulls. Of het genoeg is om voor de zege te strijden, betwijfelt hij, maar wel gaat hij er alles aan doen. "Ik heb geen idee of we kunnen winnen, want Red Bull is zó snel in droge omstandigheden. Ze lopen van ons weg op de rechte stukken en zijn sneller in de snelle bochten, want ze hebben geen last van gestuiter. Wij hebben dat wel, zeker in de bochten, en daar rijden ze momenteel van ons weg." "Toch denk ik dat onze racepace net wat beter was op vrijdag. Ze staan nog net wat voor op ons, maar we gaan het zien. Ik hoop dat we qua racepace dichter op Red Bull en Ferrari zitten dan de vorige race. Als dat zo is, als ik ze bij kan houden, dan kan ik misschien posities winnen. Ik zal agressief zijn op zondag, don't worry ", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin