© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

Aitken is voor Grand Prix van Nederland: “Assen is erg uitdagend”

18 aug. 2018 13:03 René Oudman 0 reacties
Normaliter werkt hij zijn diensten als professioneel coureur af in een Formule 2-wagen en neemt hij het onder meer tegen Nyck de Vries op, maar vandaag (zaterdag) mocht Jack Aitken (22) even in een Formule 1-wagen rondsturen. Op dag één van de Gamma Racing Days op het TT Circuit in Assen vermaakte de Brit met Koreaanse roots de tienduizenden fans.

Na zijn demonstratierun vertelde Aitken in geuren en kleuren hoe hij tot zijn reserverol bij Renault was gekomen – vanwege die rol mocht hij naar Assen afreizen – maar Racingnews365 wilde vooral weten wat de jongeling van de baan vond. Immers: de mogelijkheid bestaat dat er een Grand Prix van Nederland wordt georganiseerd op het TT Circuit.

“Ik heb op zowel Zandvoort als Assen gereden. Het zou heel erg vet zijn als de Formule 1 terugkeert in Nederland, er is momenteel natuurlijk veel aandacht voor de sport”, reageert Aitken op de vraag of hij een F1-race in Assen voor zich ziet. “Het TT Circuit is voor een coureur erg uitdagend aangezien er veel camber is en snelle bochten elkaar in rap tempo opvolgen.”

“Daarnaast is er ook een technisch gedeelte. Er is genoeg ruimte op deze baan om in te halen en bovendien zijn er ook voldoende uitloopstroken. Ik zie geen reden waarom de Formule 1 niet naar Assen zou kunnen komen.”

Renault-collega Carlos Sainz neemt de honneurs waar op zondag: de Spanjaard zal dan in actie komen met een gedateerde Renault op het TT Circuit.

Wil jij een F1-race in Nederland? Teken snel de petitie!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen