Al Attiyah: "Alonso wil testen met mijn Dakar-bolide"

07 jan. 15:30 René Oudman 0 reacties
Na te zijn vertrokken uit de Formule 1 wil Fernando Alonso zoveel mogelijk belangrijke wedstrijden op zijn naam schrijven. De Spanjaard vertoefde afgelopen weekend op de Daytona International Speedway in de Verenigde Staten, om samen met onder meer teammaat Renger van der Zande te testen voor de aanstaande 24-uursrace aldaar. Dakar-held Nasser Al-Attiyah zou niet vreemd opkijken als Alonso het ook naast het circuit zou proberen.

Vooralsnog houdt Alonso zich bezig met de Triple Crown of Motorsport, de officieuze prijs die tot dusver enkel door wijlen Graham Hill is gewonnen. De Triple Crown houdt in dat een coureur zegeviert in de Grand Prix van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500. Alonso won al twee keer in Monaco (2006 en '07) en kraaide vorig jaar victorie op het Circuit de la Sarthe.

"Hij stuurde me een berichtje vanuit Daytona om me geluk te wensen", doelt Al-Attiyah in gesprek met het Spaanse Marca op zijn kameraad Alonso. "We kennen elkaar al wat langer, kunnen goed met elkaar overweg en ik weet zeker dat hij mijn wagen weleens uit wil proberen. Na de rally zal hij me opzoeken in mijn thuisland, Qatar, en daar zal hij testen. Fernando is een geweldige coureur die het fantastisch heeft gedaan in de Formule 1. Als hij gaat testen met een rallywagen zou dat heel goed voor deze tak van sport zijn. Ik weet dat hij het zeker ziet zitten, dat is positief voor ons allen."

Alonso zou Al-Attiyah een berichtje hebben gestuurd waarin hij de Qatari verzocht hem enkele tips en trucs bij te brengen. Ook de naam van Carlos Sainz senior, regerend winnaar in het autoklassement, is volgens verschillende media in dat berichtje door Alonso genoemd. De familie Sainz en Alonso hebben al jaren een goede verstandhouding.

Wat Alonso in het komende seizoen allemaal gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. De Spanjaard zit tot en met de maand juni vast aan een overeenkomst met het WEC-team van Toyota, waarvoor hij in de laatste maand van zijn contract nogmaals de 24 uur van Le Mans zal rijden. Verder neemt Alonso dit jaar voor de tweede keer in zijn loopbaan deel aan de Indy 500.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen