Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Al-Attiyah deelt eerste speldenprik uit, probleemloze start Coronel in Dakar Rally 2022

Geen tijd voor champagne en oliebollen voor de deelnemers aan de Dakar Rally 2022. Zaterdag stond er de eerste proef op het programma. De korte proef zorgde niet voor al teveel problemen en verrassingen.

Nasser Al-Attiyah vloog met zijn Toyota over de 19 kilometer lange special stage en was twaalf seconden sneller dan Carlos Sainz senior. Juist, de vader van F1-coureur Carlos Sainz junior. Titelverdediger Stephane Peterhansel eindigde de proef als veertiende en gaf 1 minuut en 12 seconden toe op Al-Attiyah. De korte proef zorgde voor kleine verschillen tussen de favorieten, maar de Al-Attiyah deelde een eerste tikje uit aan de de winnaar van 2021. Bernhard ten Brinke was op de twaalfde positie de beste Nederlander. Hij verving last-minute de door Covid gevelde Erik van Loon en gaf ruim een minuut toe. Tim en Tom Coronel deden het rustig aan tijdens de eerste stage en eindigden als 34ste op ruim 2 minuten van Al-Attiyah.

Nederlandse truckers hebben het nakijken

Niet geheel verrassend vloog het team van Kamaz uit de startblokken. De eerste vier posities waren voor de Kamazzen, die de Nederlandse truckers op achterstand reden. Op de zesde positie vinden we Gert Huzink terug die 34 toe moest geven in zijn Renault. Janus van Kasteren, uitkomend voor Team de Rooy, legde beslag op de zevende positie op 37 seconden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi