© ASO / Charly López

Nieuwsoverzicht

Al-Attiyah verslaat Peugeot, Ten Brinke zevende in derde etappe Dakar

08 jan. 2018 18:41 Ruud Dimmers 0 reacties
Het bolwerk van Peugeot moest het onderspit delven tijdens de derde etappe. Nasr Al-Attiyah was in zijn Toyota het snelste bij de auto's en maakte tijd goed op de concurrentie. Bernhard ten Brinke eindige wederom in de top 10.

Nasr Al-Attiyah bezorgt Toyota etappezege

Het team van Peugeot begon als grote favoriet aan de derde etappe van Pisco naar San Juan de Marcona. Een etappe over 296 kilometer met enkele lastige zandduinen. Normaal het terrein van Peugeot maar Al-Attiyah toonde zich vandaag de allersterkste.

Bij de streept had hij ruim vier minuten voorsprong op Stephane Peterhansel. Carlos Sainz sr. maakte op een kleine zes minuten de top drie compleet. De dominantie van Peugeot was groot want ook Depres en Loeb finishte in de top vijf.

Bernhard ten Brinke kende een redelijk goede dag en verloor uiteindelijk 18 minuten. Hem vinden we terug op de voorlopig zevende positie in het dagklassement.

In het algemeen klassement gaat Peterhansel aan de leiding voor Depres (+3 minuten) en Al-Attiyah (+7.43). Ten Brinke bezet momenteel de zevende positie op 31 minuten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen