© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Al-Attiyah wint 13e etappe, dramatisch einde voor Ten Brinke van Dakar Rally

20 jan. 09:51 Ruud Dimmers 0 reacties
Het sprookje van Bernhard ten Brinke kwam gisteren plotseling ten einde. Met een harde knal gaf de motor van zijn Toyota de geest. Juist op het moment dat de Nederlander op weg was naar een podiumplaats in de Dakar Rally.

Carlos Sainz erg dicht bij eindzege in Dakar Rally

De Dakar Rally van 2018 is een van de spectaculairste in het 40-jarig bestaan van de rally. Iedere dag is er wel spanning en sensatie. We hebben deze rally al van alles gezien: coureurs die verdwalen, favorieten die vallen of crashen en een behoorlijk portie drama.

Bij de auto's leek alles op zijn plaats te vallen voor Bernhard ten Brinke. De dertiende etappe opende hij als snelste en tot halverwege de proef was er niets aan de hand. Vanuit het niets wat daar een forse knal en gaf de motor van zijn Toyota de geest. Weg podium, weg dagzege.

Pech was er ook voor Stephane Peterhansel. De nummer twee van het klassement verloor meer dan een uur na een crash. 

Teamgenoot Nasr Al-Attiyah profiteerde, pakte de dagzege en klom op naar de tweede plaats in het klassement. Daarachter is het nog spannend voor positie nummer drie. Het verschil tussen De Villiers en Peterhansel bedraagt acht minuten.

Leider Carlos Sainz wacht nog 120 kilometer die hij op zijn gemak uit kan rijden. De Peugeot-coureur heeft een voorsprong van 46 minuten. Zonder crash of technische malheur lijkt niets hem de zege nog in de weg te staan.

Bekijk hieronder het klassement na etappe 13 bij de auto's.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen