Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alarmbellen rinkelen bij 'verloren' Mercedes na nieuwe balansproblemen

Bij Mercedes ging de eerste testdag nog vlotjes, maar op dag twee ging het weer helemaal mis. Het is alle hens aan dek bij het team van Lewis Hamilton en George Russell, nu al.

De tweede testdag van Mercedes in Bahrein was er eigenlijk een om heel snel te vergeten, maar dat kan niet, want het team moet als de wiedeweerga uit gaan zoeken hoe het op vrijdag zo mis kon gaan. Niet alleen viel de auto met nog anderhalf uur te gaan stil met hydraulische problemen, in de uren daarvoor had het team enorme problemen met de balans van de Mercedes W14. Trackside Engineering Director Andrew Shovlin, legt de verwarring uit. "We hebben geen goede tweede dag achter de rug. Stil komen te staan met betrouwbaarheidsproblemen is niet best en we worstelen bovendien met het vinden van de balans van de auto in verschillende omstandigheden." "Er lopen nu een aantal onderzoeken om erachter te komen waarom het vandaag zo lastig ging, terwijl het op donderdag nog allemaal veel beter ging. Dat werk zal doorgaan tot diep in de nacht en in de ochtend zullen we zonder twijfel de problemen beter begrijpen." "Het wordt interessant om te zien of we op zaterdag de testproblemen begrijpen en de verloren testtijd goed kunnen maken", aldus Shovlin.

Paolo Filisetti viel het ook al op

Nog voor dat de negatieve geluiden naar buiten kwamen, liet RacingNews365-analist Paolo Filisetti vanuit Bahrein ook al weten opgemerkt te hebben dat de Mercedes W14 niet helemaal lekker op het asfalt lag. "De bolide lijkt niet heel veel beter dan haar voorganger. Er lijken enorme dynamische problemen te zijn in de bochten, waarbij de achterkant van de wagen zich totaal onvoorspelbaar gedraagt." "In de Formule 1-paddock komen de eerste geruchten al naar buiten. De Mercedes-vloer zou niet voor een consistente aerodynamische load zorgen, waardoor de auto zich erg anders gedraagt op verschillende momenten", aldus Filisetti.

Een raar verlies aan downforce

Tegen Duitse media spreekt teambaas Toto Wolff van 'een raar verlies van downforce aan de voorkant van de wagen', waarvan de oorzaak nog niet ontdekt kon worden. Wolff hoopt dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een oplossing kan worden gevonden. "We zijn een beetje verloren en we weten niet precies hoe we er nu voor staan", zo laat de Oostenrijker optekenen bij Auto Motor und Sport . Na de testdag werden Lewis Hamilton, George Russell en verschillende Mercedes-kopstukken gespot in een spoedvergadering, zoals hieronder is te zien.

1629167474406043649

#F1 : bigger meeting at Mercedes with Wolff, the drivers, some engineers after day 2, which was not according to plan. #AMuS , #F1Testing pic.twitter.com/2pnAHp2MQQ — Andreas Haupt (@andihaupt1) February 24, 2023

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024