Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christijan Albers

Albers neemt peperdure Mercedes met Hamilton-motor in ontvangst

Rijden in een stratenauto met een motor waarmee Lewis Hamilton wereldkampioenschappen gewonnen heeft. Naast de zevenvoudig wereldkampioen mag ook voormalig F1-coureur Christijan Albers één van de 275 exemplaren van deze brute bak in ontvangst nemen.

1063 pk, van 0 naar 100 in 2,9 seconden en een maximumsnelheid van 352 km/u. De Mercedes AMG One is na jaren ontwikkeling eindelijk verkrijgbaar voor de lucky few.

Zes jaar lang hebben Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Valtteri Bottas moeten wachten tot zij deze bolide met een prijskaartje van ruim twee miljoen euro in ontvangst mochten nemen. Ook voormalig F1-coureur en huidig Viaplay-analist Christijan Albers heeft één van de 275 exemplaren momenteel in zijn garage staan.

„Dit is zo’n uniek project", laat Albers aan De Telegraaf weten. "Ik denk dat dit nooit meer gemaakt gaat worden. En het past vanwege het hybridesysteem met de elektromotoren ook nog in de huidige, groenere tijd. Voor mij is het echt het totaalplaatje. Een Formule 1-motor zoals we die nu kennen en een stratenauto met zóveel neerwaartse druk."

Bijzondere motor

De AMG One is beslist geen boodschappenkarretje: "Het is geen auto voor het dagelijkse woon-werkverkeer, zeg maar. Ik ben me ervan bewust dat het heel veel geld is. Maar om als voormalig Formule 1-coureur te kunnen rijden in een auto met een Formule 1-motor… Die kans komt nooit meer voorbij. Ik vond dat ik die met beide handen aan moest grijpen."

Met het prijskaartje van ruim twee miljoen heb je nog geen enkele extra op de auto zitten, maar wel een unieke motor: De 1.6 V6-motor is een kopie van de krachtbron die Mercedes en onder andere Lewis Hamilton in 2015 meerdere overwinningen én een kampioenschap opleverde.

Bekijk de foto's en een video van de bolide hieronder!

			© Mercedes
	© Mercedes
			© Mercedes-AMG
	© Mercedes-AMG

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'