Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Albers juicht extreme maatregelen F1 toe: "Het gaat om overleven, hè"

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers heeft alle begrip voor de plannen van F1-sportbaas Ross Brawn om het seizoen in juli in Europa desnoods zonder publiek te starten. “Goed bekeken. Beter 50 procent schade, dan 100 procent schade voor de sport.”

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Christijan Albers - tussen 2005 en 2007 in de F1 van start voor Minardi, MF1 Racing en Spyker - windt er in een exclusief vraaggesprek met RacingNews365 geen doekjes om. "De Formule 1 moet overleven en de schade als gevolg van de coronapandemie zo veel mogelijk beperken. Dus als je beter kunt racen zonder publiek dan doe je dat."

De bijna 41-jarige Nederlander benadrukt dat Formule 1 vooral een televisiesport is. “Aan de tv-gelden wordt het meest verdiend. Dus racen zonder publiek is een redelijke optie. Dan lijd je minder verlies, dan als je helemaal niet rijdt. Beter 50 procent schade, dan 100 procent schade."

Albers vermoedt dat er met de circuits wel een regeling gaat worden getroffen, waarbij zij iets gaan terugzien van de opbrengsten.

Albers ziet ook geen problemen rond een eventueel overvol raceprogramma, met mogelijk drie races achter elkaar, gevolgd door een week pauze, met daarna wederom drie GP-weekends. "Het is druk, erg druk, maar te doen. Kijk, het gaat om overleven hé?"

Tenslotte kijkt hij ook instemmend naar het plan om GP-weekends desnoods in te krimpen naar twee dagen. "Natuurlijk mis je als coureur wat tracktime, maar die vrije trainingen op vrijdag zijn ook niet alles hoor. Hiermee zou de F1 beslist uit de voeten moeten kunnen."

Twee races in een weekend noemt Albers echter een brug te ver. "Zeker als je ook nog eens een motor zou willen wisselen. En hoe doe je dat met kwalificeren? Nee, beter van niet."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties