Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon baalt: "Ik had op het podium kunnen staan"

Alexander Albon denkt dat zijn vijftiende plaats een vertekend beeld geeft. Er had veel meer ingezeten voor hem tijdens de slotfase op Imola. Zelfs een podiumplaats was volgens hem mogelijk geweest, mocht Red Bull een andere strategie hebben gekozen.

Albon Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

An het einde van de Grand Prix van Emilia-Romagna kwam Alexander Albon als vijftiende en laatste nog rijdende coureur over de finish. Na de late herstart verloor hij de controle over zijn bolide, waardoor hij terugviel tot achteraan het veld. Zonde, want er had volgens Albon veel meer ingezeten.

"Laatste finishen gaf niet het goede beeld van wat er allemaal gebeurde gedurende de race", zo blikt hij na afloop terug. "Het was een lastige race en zo'n typische race gedurende welke je veel tijd doorbrengt in een treintje achter andere auto's", aldus Albon, die zijn kansen op een goede eindklassering na zijn spin in rook op zag aan.

"De banden waren koud en ik moest pushen om de auto's achter me, die net een pitstop hadden gemaakt, ook achter me te houden. Wat er daarna precies gebeurde weet ik niet", zo legt de Red Bull-coureur uit.

"Achteraf gezien hadden we het misschien anders moeten spelen. Het was lastig, maar als we een pitstop hadden gemaakt voor de zachte banden net als de andere coureurs, dan het had een veel beter resultaat kunnen zijn. We hadden zelfs op het podium kunnen staan", zo denkt Albon in gesprek met Sky Sports.

Voor nu gaat hij de race zo snel mogelijk weer vergeten en probeert hij verder te bouwen op de positieve dingen. "Ik focus me nu op de race in Turkije over twee weken en zal de positieve aspecten meenemen: hoe de auto aanvoelde en hoe de zaterdag beter verliep", aldus de teamgenoot van Verstappen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

62 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt