Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

"Albon begint gelijk al sterk bij Red Bull en mag foutjes maken"

Alexander Albon komt vanuit een heel andere achtergrond terecht bij Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen dan voorganger Pierre Gasly. Rudy van Buren analyseert het profiel van de Thais-Britse coureur.

Alexander Albon
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Je kunt hoog of laag springen, maar Alexander Albon heeft best wel wat goede dingen laten zien. Hij heeft altijd moeten knokken voor zijn plek en daarom niks te verliezen bij Red Bull", zo stelt Rudy van Buren in een interview met RacingNews365.

"En nu krijg hij één van de beste auto's van het Formule 1-veld, naast de beste coureur van het veld. Dat is de perfecte leerschool. Hij zal in het begin wel wat ruimte krijgen om foutjes te maken - Pierre Gasly begon al op achterstand door zijn crashes in de wintertests."

Volgens Van Buren, die nog steeds bekend staat als ontwikkelingscoureur in onder meer de simulator van McLaren en daarnaast veel simraceactiviteiten onderneemt met Max Verstappen, is de 23-jarige coureur bij uitstek een underdog die het meeste heeft weten te maken van zijn kansen. Albon finishte dit seizoen al vijfmaal in de top tien met Toro Rosso.

"Ik vind het vooral stoer omdat Albon eigenlijk meerdere dingen tegen zich heeft spreken: financieel stond hij er nooit sterk voor en hij heeft een vrij lang lijf, maar toch pakt hij elke kans die hij krijgt goed aan. Dat gebeurde in de GP3 en in de Formule 2 was niet eens duidelijk of hij het hele seizoen wel kon blijven rijden. Albon is een vechter, mentaal heel sterk. Steeds als het erop aankomt, flikt hij wat nodig is."

De Nederlander vergelijkt Albon bovendien met een (halve) landgenoot: McLaren-coureur Lando Norris, die net als Albon en George Russell (eveneens van Britse komaf) dit jaar in de Formule 1 debuteerde.

"Net als die gasten heeft hij de gunfactor mee. Een positieve vibe, dan kom je met dingen weg. Hij zal het Verstappen niet gelijk moeilijk maken, maar als hij zijn tempo een beetje kan volgen komt het wel goed", besluit Van Buren.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Albon naar Red Bull RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen