Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Albon bevestigt belangrijke ontwikkeling voor Williams

2024 is nog niet het seizoen van Williams. Zowel Alexander Albon als Logan Sargeant scoorde nog geen punt, maar Albon heeft toch wat positiefs te melden op de donderdag in Miami. Er is namelijk eindelijk een reservechassis voor het team uit Grove.

Albon Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste vijf races van het Formule 1-seizoen 2024 stonden voor Williams vooral in het teken van puinruimen. Daar waar er in de eerste twee races weinig aan de hand was voor het team uit Grove, kwam daar in Australië ineens een groot probleem om de hoek kijken. Het team had namelijk geen reservechassis bij zich, terwijl Alexander Albon zijn chassis afschreef tijdens een heftige klapper tijdens de eerste vrije training in Melbourne.

Daardoor kon Williams met slechts één auto aan de start staan in Australië. In een kleine twee weken tijd werd het kapotte chassis van Albon gerepareerd en zo konden de twee coureurs weer aan de start staan in Japan. Vervolgens zette zowel Logan Sargeant als Albon de auto opnieuw in de muur, dit keer zonder grote gevolgen.

In race zes heeft het team uit Grove dan eindelijk een reservechassis bij zich, zo bevestigt Albon tegenover onder meer RacingNews365. "Het chassis is nog onderweg, maar het zal er dit weekend wel zijn. Er verandert niet echt iets, want ik rijd nog steeds hetzelfde. Maar het is fijn om te weten dat er een soort vangnet is voor ieder moment."

Upgrades

"Er zit natuurlijk veel werk in vanuit het team en het voelt alsof we het grootste deel van het jaar bezig zijn geweest met een inhaalslag. Met het chassis valt alles wat meer op zijn plek. Hopelijk kunnen we ons nu meer gaan richten op de upgrades en de algemene ontwikkeling", zo vertelt Albon in aanloop naar de Grand Prix van Miami.

"Omdat we vertraging hebben opgelopen, zijn er bepaalde dingen niet op de auto gekomen die er al hadden moeten zijn. Ik denk dat we deze week een paar kleine, heel kleine dingen meenemen en volgende week nog een paar dingen. Als we kijken naar de resultaten van de afgelopen tijd, beginnen we langzaam weg te vallen bij het tempo van Haas en RB. We moeten gewoon terug in dat gevecht komen."

Volgens Albon is het zeer belangrijk op het derde chassis te hebben in Miami. "We hebben een paar sprintraces vroeg in het seizoen en we gaan naar steeds meer stratencircuits toe, vooral krappe banen zoals Djedda, Melbourne en hier in Miami. Er ligt dus meer dan ooit de nadruk op het hebben van een derde chassis voor de start van het jaar."

Is de Williams-coureur dan ook opgelucht dat het reservechassis er is? "Het is misschien slecht om te zeggen, maar ik denk er niet over na. Zoals ik al eerder zei: als je erover na gaat denken, dan ben je al een beetje ten einde raad. Je kunt je weekend er niet door laten beïnvloeden, dus ik heb er niet echt problemen mee."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"