Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon: de verrassende 'winnaar' van de kwalificatie in Australië

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië wist Alex Albon indruk te maken door met zijn Williams-bolide Q3 te bereiken en daarna ook nog eens de achtste plaats op de startgrid te veroveren. Vanzelfsprekend is hij blij met zijn resultaat.

Een Williams-bolide in Q3 van de kwalificatie is vandaag de dag zeker geen gegeven. Toch kon Alex Albon voor een klein feestje zorgen bij het iconische Formule 1-team. De Thais-Britse coureur schopte het tot Q3 en mag de Grand Prix van Australië vanaf de achtste plaats starten na een prima zaterdag. Vanzelfsprekend is Albon blij met zijn resultaat. Met een grote glimlach verschijnt hij in de paddock voor de media, waaronder ook RacingNews365. "Dit voelt heel speciaal vandaag, want ik heb het gevoel dat we alles hebben geoptimaliseerd. De auto was erg goed en vooral na een teleurstellend resultaat in Djedda is het fijn." De snelste rondetijd van Albon zat binnen een seconde van Max verstappen, die de race op Albert Park vanaf poleposition zal starten. De voormalige teamgenoot van Verstappen zal naar alle waarschijnlijkheid niet meestrijden voor de overwinning, maar dat is ook niet zijn doel. "We hadden een doel voor ogen dit weekend, maar daar heb ik nog een aantal tienden onder kunnen zitten!"

Mini-overwinning voor Williams

De Britse renstal is volgens Albon zeer blij en de sfeer is goed in de garage. "Dit voelt als een overwinning, een mini-overwinning dan. Iedereen had moeite met de banden en het was een beetje een rare dag daardoor, maar op dit soort moment kunnen wij verrassen en het juist wel goed doen", zo vervolgt de Williams-coureur. "Als het weekend wat voorspelbaarder is, dan kan het bij ons wat minder goed gaan. We moeten ons realiseren dat als anderen het lastig hebben, net als vorig jaar, wij kunnen presteren." Albon weet echter nog niet wat hij op zondag kan presteren in Australië. "Realistisch gezien strijden we met de auto's achter ons." "Ook hebben we nog geen longruns gedaan, dus het is nog gissen wat we kunnen doen. We zullen agressief zijn en we zullen een poging wagen. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren, maar het wordt lastig", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst