Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon doet opvallende onthulling over nieuw Williams-contract

Alexander Albon verraste woensdag vriend en vijand door zijn contract te verlengen bij Williams. De Thai vertelt over wat zijn beweegredenen zijn geweest om zijn toekomst te verbinden aan het team uit Grove.

Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Afgelopen week was daar plots een aankondiging die niemand aan zag komen. Alexander Albon verlengde zijn contract bij Williams en blijft de aankomende jaren bij het team uit Grove. Voor Williams was de aankondiging in lijn met wat teambaas James Vowles al meerdere keren vertelde. Het team wil graag coureurs voor langere tijd aan zich kan binden.

Ondanks dat Albon voor komend jaar nog over een contract bij Williams beschikte, viel zijn naam regelmatig wanneer het ging over het tweede Red Bull-stoeltje. Wanneer Albon gevraagd wordt of hij er überhaupt over heeft nagedacht is de Thai kort, maar duidelijk. "Nee. Natuurlijk heb ik alle opties open gehouden en waren er bepaalde triggers dit jaar. Maar ik wilde ook graag niet te lang wachten en zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen", zo vertelt Albon tegenover onder meer RacingNews365.

"Er staat een grote uitdaging op ons te wachten en daar lopen we niet voor weg. Het is fijn om met een bepaald gevoel de rest van het seizoen in te gaan. We kunnen nu echt over bepaalde dingen gaan denken: 'oké, op welke vlakken moeten we gaan ontwikkelen en waar moeten we in investeren?' Wanneer je bezig bent met onderhandelen zijn dat soort onderdelen minder belangrijk. Nu is er stabiliteit en kunnen we de focus als team gaan verleggen op het opbouwen van het team", aldus Albon.

Lovende woorden voor Vowles

Toch wil Albon nog wel één iemand in het bijzonder bedanken. James Vowles, teambaas van Williams, was één van de belangrijkste redenen waarom Albon er voor kiest om bij zijn huidige team te blijven. Volgens Albon is de expertise van Vowles en zijn manier van werken toch wel een van de belangrijkste factoren geweest.

Wanneer er aan Albon gevraagd wordt op welke vlakken hij de vooruitgang ziet, antwoord hij eerlijk. "De visie en ervaring van James. Voorbeeld is de oude werkwijze en software die nog steeds werd gebruikt. Als je kijkt naar waar we staan qua performance, vechten we vrijwel elke week om de punten. Dat we dat kunnen, is voornamelijk terug te herleiden naar de mensen die we hebben binnen Williams, maar de fundamentele elementen van het team verdienen nog altijd aandacht en die zie je steeds meer veranderen." 

Wanneer men doorvraagt of Vowles een hoofdreden is geweest, antwoord Albon lachend. "Dat is een vrij hypothetische vraag. Maar zeker, met hem aan het roer, kan ik wel zeggen dat hij daar een grote rol in heeft gespeeld."

Albon voorziet ook een rol voor zichzelf in deze transitie. "Je ziet in deze enorme transitie, en ik weet niet of het netjes is om dit te zeggen, dat ik daar ook een grote rol in speel. Ik geloof in de stappen die het team neemt en die zien er voor mij logisch uit. Ze lijken ook nog eens te werken. Tuurlijk waren deze veranderingen er ook debet aan waarom het reservechassis er pas zo laat was. Het neemt tijd in beslag, maar het begint wel steeds meer voor een goede basis te zorgen, iets wat er een paar jaar geleden niet was."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco