Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon dolgelukkig met tweede kans: "Red Bull en Marko bedankt!"

Hij zou eigenlijk zijn kunsten vertonen in de Formule E, maar Alexander Albon rijdt volgend jaar pardoes in de koningsklasse van de autosport. Toro Rosso is eruit gekomen met Nissan om wat betreft het contract van de Thai en dus verschijnt de 22-jarige in 2019 in de Formule 1.

Uiteraard is Albon dolblij met de kans om uit te komen op het hoogste niveau van de autosport. De in Londen geboren, maar onder de Thaise vlag racende coureur maakte dit jaar veel indruk in de Formule 2. Achter George Russell en Lando Norris, die volgend jaar eveneens debuteren in de F1, werd hij derde in de eindrangschikking.

"Het is zo'n geweldig gevoel om te beseffen dat ik volgend jaar in de Formule 1 zal rijden!", jubelt Albon middels een persbericht dat zijn nieuwe werkgever Toro Rosso laat op de maandagmiddag de wereld in stuurt. "Ik heb behoorlijke hoogte- en dieptepunten meegemaakt in mijn carrière tot dusver", verwijst de jongeling onder meer naar het feit dat hij in het verleden deel mocht uitmaken van het Red Bull Junior Team, alvorens hem daar de wacht werd aangezegd. "Nadat ik niet meer op Red Bulls steun kon rekenen heb ik keihard gewerkt, zodat ik elke keer als ik in een racewagen stapte, ik indruk zou maken op de kenners. Ik wil Red Bull, Toro Rosso en Dr. Helmut Marko ontzettend bedanken voor deze tweede kans. Sinds ik een klein kind was, droomde ik van de Formule 1 en dat deze droom uitkomt, is ongelooflijk." Albon wordt de teamgenoot van een andere, in genade teruggehaalde coureur met een Red Bull-verleden. Daniil Kvyat (24) zal in 2019 namelijk tevens in Toro Rosso-kleuren te bewonderen zijn.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'