Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon, een groot vraagteken voor Red Bull en Verstappen

Sinds de aankondiging van de promotie van Alexander Albon zijn de meningen in de racewereld sterk verdeeld. Is de jonge coureur na twaalf Grands Prix al klaar voor Red Bull en de strijd met Max Verstappen?

Verstappen Albon
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

RacginNews365 vroeg het aan de Nederlandse racefans en mensen stemden massaal. Liefst 20.610 maal werd onze vraag 'Is Albon klaar voor Red Bull?' beantwoord, waarbij het gros van de racefans duidelijk was in haar oordeel: Nee, Albon is er niet klaar voor, was het oordeel van 75,5% van de stemmers. Slechts 24,5 % denkt dat overstap een goede zet is voor de coureur.

Wereldwijd overheerst bij veel analisten en coureurs de twijfel of de stap van Toro Rosso naar Red Bull niet te vroeg komt. Albon is bezig aan zijn rookieseizoen en heeft nauwelijks ervaring in de Formule 1. Racingnews365 legde de vraag voor aan Tom Coronel en Giedo van der Garde.

"Het is een droomkans voor Albon. Vorig jaar werd hij derde in de Formule 2 en hij tekende een Formule E-contract, waarna hij eigenlijk zijn F1-droom een beetje had opgegeven. Toen pikte Toro Rosso hem op en nu zit hij ineens in een auto waarmee hij race kan winnen", lacht Van der Garde. "Een megadroomscenario!"

De voormalig F1-coureur verwacht dat Albon een zware taak wacht. "Ik denk dat hij de juiste capaciteiten heeft, anders zouden ze hem er niet inzetten. Ik hoop dat hij het kan laten zien, maar makkelijk wordt het niet met Verstappen naast hem."

Tom Coronel vreest dat de droomkans uitdraait in een nachtmerrie voor de jonge coureurs. "Dit is het einde van Albons carrière. Naast Max moet je een goede tweede rijder plaatsen en niet een talent dat zich moet bewijzen in negen races."

"Ik denk echter dat Albon weinig keuze had, als je een kans als deze krijgt, kan je geen nee zegen. We mogen niet verwachten dat hij beter gaat presteren dan Gasly", zo is Coronel duidelijk in zijn oordeel.

Fotoalbum

Deze Formule 1-coureurs werden halverwege het seizoen uit hun team gezet

Pierre Gasly werd afgelopen maandag door Red Bull uit zijn lijdensweg verlost en teruggezet naar kleine broer Toro Rosso. De Fransman is zeker niet de eerste coureur in de Formule 1-geschiedenis die halverwege het seizoen noodgedwongen voor een ander plaats moest maken.

Bekijk het album

Albon naar Red Bull RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"