Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon: "Formule 2 is de perfecte leerschool voor de Formule 1"

Na drie races maakt Alexander Albon een balans op van zijn start in de Formule 1. De Thai is trots op wat hij heeft laten zien, maar hij heeft naar eigen zeggen ook een prima leerschool doorlopen.

Albon China helm
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Alexander Albon komt immers uit de Formule 2, waarin hij beslag legde op de derde plaats, achter de andere Formule 1-promovendi Lando Norris en George Russell. De jongeling maakt indruk met zijn pure snelheid, maar maakt zoals het een debutant betaamt af en toe nog de nodige foutjes.

Al met al is de coureur in kwestie zelf heel trots op zijn eerste drie races: "En of ik trots ben", aldus de Toro Rosso-coureur in gesprek met Sky Sports F1. "Ik denk dat ik daarbij heel veel heb gehad aan mijn Formule 2-tijd, waarin ik heel veel heb geleerd over aspecten die zowel in de Formule 1 en Formule 2 een rol spelen."

"In dat opzicht is de Formule 2 de perfecte leerschool voor elke potentiële Formule 1-coureur. Zaken als bandenmanagement en dergelijke vertonen veel gelijkenissen met elkaar in de F2 en de F1. De trucs die je in de opstapklasse leert zijn één op één toepasbaar in de Formule 1."

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco