Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon geeft toe: "Onze auto lijkt meer op die van Red Bull"

Alex Albon geeft toe dat het grote updatepakket voor de FW44 van Williams gebaseerd is op het concept van de RB18 van Red Bull. De bolide van Albon zou daarmee naar verluidt een seconde sneller gaan dan voorheen.

Albon Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Net als vele andere teams komt ook Williams met een grote upgrade. Alex Albon krijgt de eer om met het upgradepakket op de FW44 te rijden tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Nicholas Latifi krijgt deze upgrade een paar races later wanneer er meer tijd is om het tweede pakket te bouwen.

Buiten de opvallende kleur van de flow-viz verf, viel de vorm van de sidepod van Williams ook erg op tijdens de eerste trainingsdag op Silverstone. Voorheen had het Britse team erg dunne sidepods, maar nu zijn deze aanzienlijk groter. Diezelfde weg sloeg Aston Martin ook al in tijdens de Grand Prix van Spanje, waarna er veel kritiek kwam op de 'groene Red Bull', aangezien het design verdacht veel leek op de race-winnende RB18.

Volgens Alex Albon is Williams ook deze 'Red Bull richting ingeslagen', zo wordt hij gequote door The Race. "Zoals je hebt gezien gaat iedereen in de richting van een bepaald concept. Iedereen begon natuurlijk een beetje anders en het is ofwel het concept van Ferrari of het concept van Red Bull dat lijkt te worden overgenomen."

"Die van ons lijkt meer op de Red Bull, maar ik zou het niet identiek noemen. Het is meer de richting die we zijn ingeslagen."

Bekijk de vergelijking van de sidepods van de RB18 en de FW44 in Silverstone hieronder.

Gigantische stap voorwaarts voor Williams?

Eerder deze week werd in de wandelgangen al gepraat over een flinke stap voorwaarts. De Williams zou maar liefst een seconde sneller zijn. Albon bevestigt dat het een 'enorm grote update' is die vooral te maken heeft met het eerder besproken concept van de sidepods.

Of de FW44 daadwerkelijk een seconde sneller zal zijn, daar zullen we later dit weekend achter komen. "Dan zou het een hele goede update zijn", vertelt Albon met een brede glimlach. "Het is moeilijk om te zeggen hoeveel tijd we precies gaan winnen. Maar met die seconde zouden we heel blij zijn."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje