Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon stipt tekortkomingen Williams aan: "Frustrerend"

Alexander Albon is van mening dat Williams op dit moment "in een positie racet waar het team niet zouden moeten staan". Het team veranderde afgelopen winter drastisch van concept, maar lijkt daar voorlopig nog niet de vruchten van te plukken.

Albon Aus GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams heeft een frustrerende start van de nieuwe F1-campagne achter de rug in de poging om voort te bouwen op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap van vorig seizoen. Alexander Albon is ervan overtuigd dat er wel degelijk tempo in de Williams zit, alleen dat het team deze nog moet benutten, voornameijk dankzij vertragingen in de voorbereidingen voor het huidige F1-seizoen.

Albon in het bijzonder, behaalde net geen punten in de laatste twee races in Saoedi-Arabië en Australië met twee keer een elfde plaats.. In Australië deed hij dat in de auto van Logan Sargeant, omdat hij zijn eigen bolide te zwaar had beschadigd in een crash tijdens de eerste vrije training.

De 28-jarige erkent dat Williams tot nu toe tekort is geschoten. Hij vertelt: "Als team, inclusief mijzelf, willen we meer dan waar we nu staan. Het is duidelijk dat we vorig jaar veel hebben opgeofferd aan de ontwikkeling van de auto om ons te concentreren op de auto van dit jaar en het is duidelijk dat er een groot gat is tussen P5 en P6 qua teams. Het meest frustrerende aan onze kant is dat er snelheid in de auto zit, maar die moeten we wel gaan benutten."

De 28-jarige moest "bepaalde zaken versneld aanpakken om de auto op een goede plek te krijgen" voor de seizoensopener in Bahrein, maar hij gelooft dat de verbeteringen die hij en het team willen zien "tijd kosten" en dat "het niet van de ene op de andere dag gebeurt".

Gewijzigd concept

Op de vraag of het gebrek aan prestaties van Williams te wijten was aan de gewijzigde autofilosofie in de winter, antwoordde Albon: "Een beetje, maar niet helemaal. Ik denk niet dat we een auto hebben met een goede afstelling voor rondetijden. Er zijn een paar dingen die we eruit kunnen halen met de afstelling, maar het is gewoon pure rondetijd waarvan we het gevoel hebben dat we die kunnen vinden, downforce en andere zaken zijn wat moeilijker.

"Maar, zoals ik al zei, het is gewoon dat als je een beetje achter staat, alles een beetje later komt, updates later komen en al dat soort dingen. Het voelt eerlijk gezegd alsof we in een positie racen waarin we niet zouden moeten zijn. We zouden verder vooraan moeten staan."

Albon was verder geïrriteerd dat hij in Melbourne geen punten wist te pakken. Zeker na het uitvallen van beide Mercedes-coureurs en de Red Bull van Max Verstappen. "Het was frustrerend, want onze rivalen scoorden wel punten en wij hebben deze races nodig", zei Albon. "Als je weet dat drie coureurs van de topteams niet scoren, moet je daar gebruik van maken en dat hebben we helaas niet gedaan."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'