Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon: "Hopelijk gaan we in 2021 op zijn Amerikaans racen"

Het is nog steeds gissen naar hoe de Formule 1-bolides er in 2021 er exact uit gaan zien. Er wordt volop gespeculeerd, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen door de teams en F1-organisatie. Dat maakt dat coureurs nog mogen dromen over hoe zij de Formule 1 graag zouden zien. Alexander Albon hoopt dat de Formule 1 vooral de Amerikaanse richting op gaat.

Albon Hamilton Duitsland 2019 regen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens de Toro Rosso-coureur geeft de Amerikaanse manier van racen namelijk de eerlijkste kansen aan de coureurs. "In de Amerikaanse raceklasses zie je dat veel teams en coureurs kans maken op de overwinning en podiumplaatsen, iets wat in de Formule 1 niet het geval is. Daarom hoop dat ik we in 2021 de Amerikaanse racestijl-opzet uitvoeren, zodat ook kleinere teams kans maken om op het podium terecht te komen."

"Je ziet namelijk dat in Amerika de wagens elektronisch veel minder geavanceerd zijn en daardoor alle teams de kennis hebben om de wagen te verbeteren", vervolgt de Thai zijn verhaal tegenover de Corriere della Sera. "De coureur is daar veel belangrijker en ik denk dat wij als nieuwe generatie juist die kant op willen gaan zodat we ons kunnen onderscheiden in de Formule 1."

Gevraagd naar zijn gedachten over andere coureurs na een half jaar F1 moet Albon zijn antwoord enigszins schuldig blijven. "Ik heb met heel veel coureurs nog geen gevecht kunnen voeren, dus het is moeilijk om die jongens te beoordelen. Verstappen, Hamilton en Leclerc zie ik namelijk alleen bij de start, haha! Een aantal keer heb ik duels uitgevochten met Ricciardo en ik moet zeggen dat ik hem een onwijs sterke coureur vind. Hij is zeer intelligent in die duels."

"Overigens hoop ik dat de regie onze duels in de achterhoede in het tweede gedeelte van het jaar vaker zal uitzenden. We vechten daar namelijk prachtige duels uit, maar meestal heeft de regie daar geen oog voor. Ik snap dat de coureurs vooraan meer aandacht verdienen, maar toch zou het goed zijn voor de sport om ook ons vaker in beeld te brengen."

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen