Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon: "Ik heb genoten van de eerste testdagen"

Alexander Albon heeft er een belangrijke week op zitten. Op de shakedown op het circuit van Misano na maakte de Thai zijn eerste meters in een Formule 1-auto. Albon genoot, volop!

Hij was misschien wel dé sensatie van de donderdag in Barcelona. Natuurlijk werden er zachte sloffen onder zijn STR14 gemonteerd, maar hij ging mooi wel als snelste man de lunchpauze in, iets wat Alexander Albon best kan waarderen.

"Mijn eerste twee testdagen in de Formule 1 zitten erop en ik heb er écht van genoten", zo laat de Toro Rosso-coureur optekenen aan het eind van de dag. "We hebben een goede dag achter de rug met de snelste tijd in de ochtendsessie, en hoewel het nog vroeg dag is, zijn de eerste tekenen goed, ongeacht wat de rest doet." Albon ging in zijn allereerste rondje met de nieuwe Toro Rosso-bolide op dinsdag direct de fout in door de wagen met de neus in de verkeerde richting in de grindbak te parkeren, maar het team gaf hem het vertrouwen om zich snel te kunnen herpakken: "Ze pepten me goed op, waarna we het programma zonder problemen konden vervolgen." "Op dit moment verloopt alles volgens plan. We hebben het aantal ronden gereden dat we wilden rijden en dat is van het grootste belang voor de jongens die achterbleven in de fabriek. Ik leer zelf de auto steeds beter kennen. De hoeveelheid grip bijvoorbeeld is zo ontzettend hoog, dat het even duurde voor ik de limieten enigszins wist op te zoeken, maar de leercurve is erg stijl. Ik denk dat ik het ritme nog niet helemaal te pakken heb, maar dat komt volgende week wel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"