Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Opinie: Albon is zijn Red Bull-stoeltje kwijt na desastreuze Grand Prix

Alexander Albon maakte het afgelopen weekend een zeer slechte beurt. Meerdere fouten en een bijzondere teamradio zorgen ervoor dat hij kan fluiten naar zijn Red Bull-stoeltje voor 2021.

Terwijl Max Verstappen tijdens de Grand Prix van de Eifel vooraan het veld op simpele wijze naar het podium reed, moest Alexander Albon ver daar achter voordat hij uitviel het onderste uit de kan halen om zich te verzekeren van een mooi aantal punten. Dat ging met horten en stoten, want de Britse Thais stapelde fout op fout. Hij verloor in de openingsronde meteen een positie aan Ricciardo en verpestte zijn banden door zich te verremmen. Het leidde tot een vroege pitstop, waardoor hij achteraan het veld te liggen kwam. In gevecht om positie met Pierre Gasly zakte hij vervolgens door het ijs, toen hij via de boordradio klaagde over de manier waarop de Fransman tegen hem streed. Ogenschijnlijk was het een wiel-aan-wiel gevecht, maar Albon vond dat hij te hard werd aangepakt door zijn collega van AlphaTauri. In de podcast van RacingNews365 wordt uitgebreid stil gestaan bij de race van Alexander Albon en de manier waarop hij momenteel rondrijdt. Formule 1-journalist Ruud Dimmers kan niets anders dan genadeloos hard zijn voor de Red Bull-coureur als hij de stelling krijgt voorgelegd of Albon zijn stoeltje bij Red Bull kwijt is. "Ja. We kunnen niets anders concluderen dan dat hij tekort komt. Nu zag je dat hij wilde overcompenseren. Het begon al voor de race, toen hij zei dat hij zich op plek vier richtte. Hoe kan dat nou, je rijdt in de op een na beste auto, waar is je ambitie?", zo vraagt Dimmers zich hardop af. Maar vooral de opmerking van Albon op de radio schoot bij hem in het verkeerde keelgat. 'They are racing me so hard', riep Albon, tot frustratie van Dimmers. "Dat klinkt alsof hij zegt, 'papa, mama, help me!'. Kom op... het is racen, het is autosport, het is Formule 1. Je rijdt gewoon in een auto die het podium moet kunnen halen", zo verzucht de journalist, die bijval krijgt van autocoureur Tom Coronel. "Dit is het probleem, nu gaat het voorzichtig knagen in zijn hoofd, maar ook bij de grote Red Bull-bazen. Ik zie dat Albon het niet voor elkaar krijgt. Het is altijd net niet. Als het nou incidenteel zou gebeuren, dan denk ik 'mwa dat is nog leuk', maar je moet plaagstootjes uit kunnen delen aan Verstappen", zo luidt het oordeel van de kersverse WTCR-racewinnaar. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

Ook de manier waarop Red Bull met Albon omspringt - ze zijn in het openbaar zeer lovend over hem - irriteert de podcastgasten mateloos. "Zeg dan niks!", roept Coronel. "Wat ze nu zeggen bij Red Bull is gewoon niet waar. Albon wordt de hand boven het hoofd gehouden, maar resultaat is wat we willen zien. Dan hoeft er niet gepraat te worden." "Het gaat niet goed", vervolgt Dimmers. "Hij staat in het WK zelfs achter een Renault", stelt hij vast. Wie moet dan de opvolger worden van Albon bij Red Bull? Dimmers redeneert: "Volgens Marko staat Gasly niet op het lijstje, maar Hulkenberg en Perez. Volgens de Oostenrijker kunnen zij ook maar tot op drie tienden van Max komen. Hij zei dat Albon moest gaan presteren, maar ik zie niet dat Albon de komende zes races nog het tij kan keren." Coronel zou Hulkenberg met open armen ontvangen als hij het voor het zeggen had bij Red Bull. "Een Hulkenberg zou natuurlijk enorm welkom zijn. Ze hebben iemand nodig die Max een beetje in de nek hijgt en hem een beetje kan beschermen voor degenen achter hem en dan pas heeft het zin. Albon, heel simpel, Max heeft er helemaal niks aan." Dimmers is het daar mee eens. "Hulkenberg heeft drie of vier getimede ronden kunnen rijden in de kwalificatie en tijdens de race rijdt hij op racepace en ervaring naar plek acht, dat is heel netjes." "Het is heel simpel", zo klinken de bekende woorden van Coronel. "Een goed aantal punten, niks verkeerds aan. Hij staat er op de momenten dat hij het moet doen. Daar is een tweede coureur voor, om dat te doen, à la Johnny Herbert en Rubens Barrichello", zo sluit hij af. Alles over de Grand Prix van de Eifel, de progressie van Red Bull, het drama van Albon en de ideale teamgenoot voor Verstappen beluister je hieronder in de nieuwste podcast van RacingNews365, met host Thomas van Groningen, autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen