Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon krijgt steun uit onverwachte hoek: "Hij heeft het tempo"

Martin Brundle denkt dat Albon best over voldoende racesnelheid beschikt, maar dat het de Britse Thai ontbreekt aan consistentie op dit moment. Toen hij bij Max Verstappen, die hem op een ronde zette, aan kon haken, evenaarde hij namelijk zijn snelste rondetijd tot dan toe in Portimao.

Albon Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het lijkt erop dat Alexander Albon op weg is naar de uitgang bij Red Bull en de Grand Prix van Portugal zal zijn kansen geen goed hebben gedaan. Albon eindigde de race als twaalfde en werd door zijn teamgenoot zeer pijnlijk op een rondje achterstand gezet. Maar nadat dat gebeurd was, zag voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle Albon aanhaken bij de Nederlander, waarna hij net zo snel ging als zijn snelste ronde over het circuit.

Voor Verstappen viel er verder weinig te halen ten opzichte van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. "Ondanks een alternatieve bandenstrategie moest Max Verstappen opnieuw een bijrol vertolken en kon hij de coureurs van Mercedes slechts een tijdje irriteren", schrijft Brundle in zijn column voor SkySports. "Hij zette zijn teamgenoot Albon op een ronde. Albon evenaarde vervolgens aan de staart van Verstappen zijn snelste rondetijden, ondanks dat Verstappen toen waarschijnlijk niet zijn hoogste tempo reed, zo eenzaam op de derde plaats als hij was."

Brundle is er echter van overtuigd dat Albon wel over Formule 1-waardige snelheid beschikt. "Hij heeft het tempo, maar het ontbreekt hem aan een goede kwalificatie en zijn racepace is niet erg consistent. Daardoor heeft het team maar één ijzer in het vuur en bevindt hij zich op glad ijs."

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade