Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon: "Lastig om over Verstappen en Gasly te oordelen"

Aangezien Toro Rosso het zusterteam van Red Bull Racing is, verwacht menigeen dat de Italiaanse stal vrij inzicht heeft in de data van Pierre Gasly en Max Verstappen. Toro Rosso-debutant Alexander Albon erkent echter hij niet al teveel weet over de Fransman en de Nederlander.

Albon mag komend jaar zijn debuutseizoen in de Formule 1 afwerken, als Toro Rosso-teammaat van de teruggehaalde Daniil Kvyat. De Thai sprak exclusief met RacingNews365 en liet blijken enorm veel interesse te hebben in de prestaties van andere rijders.

"Ik kan me nu best goed vergelijken met Daniil", verklaart Albon, die naast zijn eigen data ook die van zijn Russische teammaat in kan zien. "Het is echter wel lastig om te oordelen over Pierre en Max, want zo ontzettend veel zie ik niet van hen." "Het is, vind ik dan, razend interessant om te zien welke rijder op welk gedeelte het verschil weet te maken. Ik houd ervan om de verschillende gedachtegangen te bestuderen, om ideeën af te lezen. Daarom breng ik zelf ook heel veel tijd door met de engineers. Wat ik dan aan ze vraag? Nou, wat de sterke kanten van Dany (Kvyats bijnaam, red.) zijn, maar ook die van Pierre, of Max." Albon wist de twee wintertestweken, waarin hij voor de eerste keer in zijn carrière serieus aan de slag mocht met een Formule 1-wagen, te besluiten met een keurige zesde plaats op de gecombineerde tijdenlijst .

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"