Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Albon nuanceert grote gat naar Verstappen tijdens kwalificatie Singapore

Alexander Albon zegt zich dan wel alleen op zichzelf te focussen, maar toch erkent hij dat het gat naar Max Verstappen niet zo groot mag zijn als tijdens de kwalificatie in Singapore.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

Alexander Albon kwalificeerde zich zaterdag als zesde voor de Grand Prix van Singapore. Het gat naar Max Verstappen was echter zes tienden van een seconde, wat aanzienlijk is. Na afloop erkent de Red Bull-coureur tegenover onder meer RacingNews365 dat het beter kan en moet, maar dat het in Singapore geen schande is om op zes tienden van je teamgenoot af te zitten.

"Het gat van zes tienden naar Max tijdens de kwalificatie is oke, maar niet heel goed. Ik wil het in de toekomst zeker beter doen dan vandaag. Het is echter geen gemakkelijke baan en over het algemeen zie je hier in Singapore de grootste gaten tussen het teamgenoten. Ik merkte tijdens de kwalificatie dat ik weinig ervaring heb op dit circuit."

"De auto werkte tot aan de laatste ronde in Q3, toen we wat kleine veranderingen aan de afstelling hadden gemaakt, niet helemaal mee. Als ik eerder had geweten dat die minimale aanpassingen zo goed hadden geholpen, dan had ik ze eerder gemaakt. Het was geen gemakkelijke sessie, maar op de lange termijn wil meer dan een zesde plaats."

In aanloop naar de race denkt Albon niet dat er zondag veel spektakel plaats zal vinden op het Marina Bay Street Circuit: "De bandenslijtage ligt dit weekend heel hoog, waardoor zich hopelijk strategische mogelijkheden voordoen en veel coureurs meer dan één pitstop moeten maken. Inhalen lijkt vrijwel onmogelijk. Als er zal worden ingehaald, dan zal dit plaatsvinden tijdens de pitstops", aldus de Red Bull-coureur

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

2 reacties

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"