Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon onthult dreamteam met Verstappen, maar wil 'vuurwerk' voorkomen

Als je uit alle Formule 1-coureurs mag kiezen voor een ideale line-up bij je team, welke twee rijders kies je? Alexander Albon weet het wel en wijst naar Max Verstappen, al zou hij de Nederlander nooit naast George Russell zetten.

Alexander Albon vindt Max Verstappen nog altijd een van de meest complete coureurs op de Formule 1-grid. De voormalige teamgenoot van de Nederlander rijdt nu bij Williams en werd door Auto, Motor und Sport gevraagd naar welk coureursduo hij zou kiezen als hij de teambaas zou zijn van een F1-team. In zijn theoretische rol kiest hij Verstappen en McLaren-coureur Lando Norris, terwijl hij juist George Russell van Mercedes niet naast Verstappen wil zetten. Waarom? Hij verwacht vuurwerk tussen de twee, en niet op de positieve manier. "Als ik salarissen niet mee hoef te rekenen, dan kies ik zonder twijfel Max", aldus Albon. "Hij is extreem getalenteerd en neemt alles met zich mee. Als ik naar de toekomst kijk, verder, dan kies ik nog een jonge coureur. Voor de dynamiek binnen het team kies ik dan Lando, want hij kan erg goed met Max." Dit geldt niet voor de nieuwste Mercedes-coureur: "Max en George... dat wordt waarschijnlijk vuurwerk."

Albon werd ook gevraagd naar de verschillen tussen de jonge sterren in de Formule 1. Ook Charles Leclerc hoort hier volgens de Williams-coureur ongetwijfeld tussen. "Ze zijn allemaal van een vergelijkbaar niveau, maar de ervaring verschilt. Max heeft de meeste races op zijn naam staan en hij is gewend aan een topteam." "Charles heeft ook stappen gemaakt dit jaar. Dan heb je George, die nu strijdt met Lewis Hamilton. Het is erg indrukwekkend. Ook heb je Lando, die zeer sterk racet dit seizoen." Albon zit ondertussen 'vast' bij Williams nadat hij Red Bull moest verlaten. "Iedereen heeft een kans om zichzelf te bewijzen, maar die van mij kwam te vroeg in mijn carrière", zo oordeelt hij.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden