Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon ontslagen uit het ziekenhuis na crash GP Groot-Brittannië

Tijdens de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië crashten meerdere Formule 1-coureurs, waaronder Guanyu Zhou en Alexander Albon. Beide coureurs werden door de medische hulpverleners gecheckt na de harde crashes, maar gelukkig zijn beide coureurs weer weg uit het medisch centrum en het ziekenhuis.

In de openingsronde van de race in Silverstone waren meerdere coureurs betrokken bij een aantal crashes. De meest spraakmakende was de horrorcrash van Alfa Romeo-rijder Guanyu Zhou, die op zijn kop over de bandenstapel vloog en vast zat in zijn bolide. Tijdens de rode vlag, die na de crash direct werd gezwaaid, werd hij uit zijn auto bevrijd. Na een check in het medisch centrum bij het Formule 1-circuit was Zhou weer vrij om te gaan, wonder boven wonder zonder botbreuken of erger. Tijdens het incident maakte Williams-coureur Alexander Albon ook een harde crash mee. Hij kreeg vlak na de start een tik van een van de Aston Martin-bolides, waarna hij tegen de muur knalde. Hierna werd hij ook nog eens geraakt door Esteban Ocon en Yuki Tsunoda. Albon onderging na de crash een medische check, waarna werd besloten hem per helikopter naar het nabijgelegen ziekenhuis te vliegen. Hier werd hij verder onderzocht, maar na een aantal uren werd Albon gelukkig ontslagen uit het ziekenhuis.

Cfj8dETtxHR

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon)

Albon bedankt het medisch F1-personeel

De crash van Albon zag er een stuk minder heftig uit dan de crash van Zhou, maar met een aantal zijwaartse klappen kan het al snel mis gaan op de snelheden die de Formule 1-coureurs bereiken. De Williams-coureur is blij dat er geen gewonden zijn gevallen tijdens de start van de GP van Groot-Brittannië. "Ik ben erg blij dat iedereen die verder betrokken was bij het incident tijdens de eerste ronde oké is", laat hij weten in een statement van zijn team. "Ik wil het medisch personeel op het circuit en bij het Coventry-ziekenhuis bedanken. Het is jammer dat onze race voorbij was voordat deze echt begon, maar we focussen ons alweer op de volgende race in Oostenrijk. Kom maar op!", aldus Albon. Bekijk hieronder de beelden van de horrorcrash bij de start van de race op Silverstone.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi