Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon reageert op meerjarige contractverlenging bij Williams

Alex Albon heeft voor meerdere jaren zijn contract verlengd bij het team van Williams. Hij wil een 'sleutelrol' spelen in de toekomst van het team.

Albon Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alex Albon blijft Williams trouw en heeft voor 'meerdere jaren' bijgetekend. De Brit kwam in 2022 bij Williams terecht nadat hij bij Red Bull Racing vertrok.

Sindsdien lijkt de coureur zijn plek gevonden te hebben. In 2022 eindigde het team nog laatste in het constructeurskampioenschap, maar in 2023 maakte het team uit Grove een flinke stap in het klassement en sloten ze het seizoen af op een zevende plaats. 

De Williams-coureur reageert enthousiast op zijn contractverlenging:  "Ik ben ongelooflijk blij dat ik bij Williams Racing blijf en dat ik kan blijven werken met zo'n getalenteerd en toegewijd team."

In het huidige 2024-seizoen heeft het team nog niet de resultaten behaald waar op gehoopt werd. "Het is een moeilijke start van het jaar geweest, maar sinds we bij Williams werken hebben we samen aanzienlijke vooruitgang geboekt en ik heb de enorme veranderingen achter de schermen gezien om ons terug te brengen naar de voorhoede van de grid." 

"Dit is een langetermijnproject waar ik echt in geloof en waar ik een sleutelrol in wil spelen. Daarom heb ik een meerjarig contract getekend. De reis zal tijd kosten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het juiste team bouwen om vooruit te komen en de komende jaren grootse dingen te bereiken."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez