Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon staat voor seizoenstart sterker dan ooit in zijn schoenen

Alexander Albon is fysiek en mentaal klaar voor het nieuwe seizoen. En druk zegt hij niet te voelen, ook al heeft de Red Bull-coureur met Max Verstappen de vermoedelijk snelste coureur van de paddock naast zich. “Alles keert ten goede.”

Vorig jaar ontdeed Red Bull-coureur Alexander Albon zich pas op het allerlaatste moment van zijn Formule E-contract met Nissan en kwam hij in de Toro Rosso-cockpit terecht. De Britse Thai presteerde vervolgens zo overtuigend dat hij eind augustus naar Red Bull promoveerde, waar hij Pierre Gasly afloste die de omgekeerde weg moest bewandelen. En ook bij Red Bull sloeg de rookie een zeer behoorlijk figuur.

Albon ging telkens met bewonderenswaardige rust met de druk om. Hij verklaart tegenover Formula1.com te weten waar die innerlijke kracht vandaan komt. "Jarenlang heb ik met mijn familie moeten knokken om financieel het hoofd boven water te houden. Die ervaringen gaven me het gevoel dat ik het ergste nu achter de rug heb en dat alles altijd weer ten goede keert. Ik voel niet zo veel druk, omdat ik alles al heb overleefd. Ik weet dus dat ik dit ook kan doorstaan."

Hij vervolgt: "Dat gevoel draag ik altijd bij mij. Ook na de switch van Toro Rosso naar Red Bull had ik nooit het gevoel van: als het niet lukt, wat dan? Ik heb er nooit spijt van gehad. Ik had het in feite eerder meegemaakt en doorstaan, dus waarom zou het dan niet nog eens lukken? Het heeft me sterker gemaakt."

Albon maakte in het najaar van 2019 voldoende indruk om voor 2020 een volledig seizoen bij Red Bull af te dwingen. Wanneer het opnieuw geplande seizoen dan eindelijk op 5 juli van start gaat, is Albon vastbesloten om zijn kansen zo goed mogelijk te benutten. Hij wil de onvoorwaardelijke steun van zijn familie belonen. "Vanwege de offers die je moet brengen om hier te komen is het de droom van ons allemaal. Het heeft mijn familie dichter bij elkaar gebracht, inclusief mijn broer en zussen die ook altijd naar de wedstrijden komen. Het betekent veel voor mij. Zij geven mij het gevoel dat ik thuis ben."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"