Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon verliest autosleutels op eerste dag bij Williams

Alexander Albon heeft zijn eerste werkdag bij Williams erop zitten. De voormalig Red Bull-coureur heeft het naar zijn zin bij de Engelse renstal, al liep niet alles even soepel op de eerste dag.

Albon Williams
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Williams krijgt in 2022 een nieuw gezicht. George Russell maakt de overstap naar Mercedes en de Engelse renstal heeft Alexander Albon aangetrokken om hem te vervangen. De voormalig Red Bull-coureur had onlangs zijn eerste werkdag bij Williams. "Ik heb een rondleiding gehad en alles gezien."

"Sommige mensen denken dat Williams een klein team is, maar het is nog steeds gigantisch. Er zijn nog steeds veel mensen hier en ik heb veel nieuwe gezichten gezien. Ik weet niet zeker of ik alle namen ga onthouden", lacht Albon.

"Het was erg leuk om de mensen te ontmoeten met wie ik ga samenwerken en wie mijn auto bouwen. Verder heb ik mijn kant van de garage leren kennen, de engineers, en ook al even plaatsgenomen in de simulator", onthult de coureur.

Verschillen tussen Williams en Red Bull

Albon kwam eerder al voor Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, en Red Bull uit in de Formule 1. De Britse Thai is dus geen vreemde in de wereld van de F1, maar geeft toe dat er bij Williams wel wat dingen anders zijn dan hij gewend is.

"Ten eerste is het midden op het platteland. Dus daar moet ik nog aan wennen. Het is echt een leuke plek, alles zit min of meer onder één dak en je kunt merken dat alles dichtbij is. Als gevolg daarvan heb ik het gevoel dat iedereen elkaar hier kent dat is echt leuk om te zien."

Albon wilde sleutels zoeken in vuilnisbak

Toch ging niet alles even soepeltjes op Albon's eerste dag. "Ik was mijn autosleutels op de eerste dag al kwijt, maar we hebben ze weer gevonden dus dat is fijn", vertelt de Williams-rijder. Hij had verwacht ze in de kantine te moeten gaan zoeken, maar vond ze uiteindelijk ergens anders.

"Ik dacht dat ik ze op het dienblad had laten liggen, dus ik stond al op het punt om in de vuilnisbakken te gaan kijken, maar gelukkig lagen ze gewoon nog op de bank in de simulatorruimte. Dus mij werd een ritje naar de vuilnisbak bespaard", grapt de Williams-coureur.

Ook interessant:

Wat verdient Max Verstappen?

Hoeveel miljoenen euro's nemen Verstappen en Hamilton mee naar huis? Bekijk hieronder de video met het overzicht van F1-salarissen.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona