Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon: "Verstappen vertelt me echt niet hoe ik een bocht sneller kan nemen"

Alexander Albon werd gepromoveerd naar Red Bull Racing net op het moment dat Max Verstappen op de toppen van zijn kunnen presteerde. Hij zegt veel te kunnen leren van zijn nieuwe teamgenoot, al is de Nederlander niet scheutig met de informatie die hij direct aan Albon voert.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het is niet zo dat Max Verstappen me bij zich roept en zegt 'luister Alex, ik zal je even laten zien hoe je deze bocht sneller neemt'", zo legt Alexander uit in de F1-podcast Beyond the Grid als het gaat over hoe hij kan leren van de Nederlandse Red Bull-coureur.

"Ik leer echter wel van het feit dat hij als eerste zijn zegje doet tijdens interne briefingen. Ik luister dan naar hoe hij bepaalde veranderingen aan de auto interpreteert, hoe hij sneller denkt te kunnen gaan en hoe hij met het team praat. Bij Toro Rosso communiceert men als overwegend Italiaans team bijvoorbeeld heel anders dan bij het Britse Red Bull Racing."

"Het is dus niet zozeer dat ik Max Verstappen vraag om tips en/of adviezen, maar meer dat ik als een soort vlieg aan de muur meeluister", vervolgt Albon, die lachend aangeeft dat het 'gevaarlijk' kan zijn om directe adviezen te vragen.

"Het kan heel link zijn als een teamgenoot met opzet verkeerde informatie geeft, dus daarom is het niet verstandig dat soort dingen op de man af te vragen. Uiteraard geef ik om diezelfde reden ook geen adviezen terug."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met achter de microfoons Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

1 reactie

    Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek