Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon waakt voor valkuil Gasly: "Wil me niet te veel op Verstappen focussen"

Alexander Albon begint als het F1-seizoen alsnog van start gaat aan zijn eerste volledige seizoen in dienst van Red Bull. Hij moet het opnemen tegen teamgenoot Max Verstappen, maar wil zichzelf niet teveel druk opleggen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als Alexander Albon ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt hoeveel tijd hij in zijn ogen maximaal toe mag geven op Max Verstappen, geeft hij onmiddellijk aan het seizoen niet zo te willen benaderen.

"Ik kijk niet op die manier naar dat soort verschillen en statistieken. Natuurlijk wil ik mezelf verbeteren, met name op de gebieden waar ik vorig jaar aantoonbaar tekort kwam. In mijn tweede jaar heb ik daar echter een beter beeld van, dus daar hebben we in de winter al op ingezet."

Albon geeft aan zich niet te veel te willen focussen op Verstappen, iets dat Pierre Gasly vorig jaar volgens de teamleiding van Red Bull wel deed en waarmee hij zichzelf in de voet schoot: "Ik wil niet de nadruk leggen op het móéten dichten van het gat met Verstappen. Dat is iets wat maar gewoon moet gebeuren", aldus Albon.

"Ik houd me bezig met mijn eigen verbeterpunten en dan moet dat gat vanzelf kleiner worden. Ik ga mezelf geen concrete doelen opleggen en roepen dat ik in de kwalificatie binnen een halve tiende van Max moet staan. Al zou dat natuurlijk wel mooi zijn!"

Met medewerking van Aaron Deckers.

0 reacties