Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Albon was niet te horen over de boordradio van Verstappen in Abu Dhabi, maar wie wel?

Al sinds de ontknoping van de Grand Prix van Abu Dhabi, waar Max Verstappen de wereldtitel veroverde, wordt Alexander Albon aangewezen als de eerste persoon die met zijn voormalig teamgenoot over de boordradio schreeuwde. Wat blijkt nu: het was Albon helemaal niet.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Toen Max Verstappen als eerste coureur over de eindstreep van de GP van Abu Dhabi kwam, wist de Nederlander dat de Formule 1-wereldtitel voor hem was. De bloedstollende ontknoping van een van de spannendste seizoenen in de geschiedenis van de sport maakte veel los bij Verstappen en Red Bull, zo was te horen over de boordradio.

Sinds die dag, 12 december 2021, ging de hele wereld er vanuit dat Alexander Albon de eerste was die zijn voormalig teamgenoot feliciteerde over de boordradio. "Oh my lord Max! Oh my god!", was over de hele wereld te horen. Zelfs bij een aantal teamgenoten bij Red Bull werd er gedacht dat Albon degene was die schreeuwde. Wat blijkt nu: het was niet Albon.

Wie schreeuwde wel over de boordradio naar Verstappen?

Albon legt in gesprek met GP Racing uit dat hij weet dat het gros van de F1-wereld dacht dat hij over de boordradio schreeuwde naar Verstappen. "Maar dat was niet ik! Het is gewoon GP (Gianpiero Lambiase, race-engineer van Verstappen) die schreeuwt. Hij klinkt dan blijkbaar net zoals ik."

"Ik was heel blij, maar het was voor mij niet mogelijk om via de radio contact te hebben met Max. Het was dus GP die op de radio kwam en niet ik, helaas. Ik sprak er een dag later nog over met GP. Ik zei tegen hem: 'weet je dat iedereen denkt dat ik het was?', waarop hij verbaasd reageerde: 'Oh, echt waar?'"

De voormalig teamgenoot van Verstappen was natuurlijk wel lyrisch over de ontknoping van de GP van Abu Dhabi. Hij zat mee te juichen, maar het was achteraf 'gewoon' Lambiase die de eer had om Verstappen te feliciteren. Of in ieder geval uitbundig te schreeuwen.

Ook interessant:

Video: Verstappen: "Daarom wil ik nog heel lang bij Red Bull blijven"

Max Verstappen tekende een megacontract, iets wat nog nooit eerder vertoond is in de Formule 1. Zijn reactie zie je hieronder in de video.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022