Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon wijst Williams-pijnpunt aan: "Dan hadden we veel meer gescoord"

Het seizoen van Williams loopt nog niet zoals gewenst. De formatie uit Grove scoorde pas vier punten en dat moet dus beter. Alexander Albon geeft toe dat het frustrerend is, zo zegt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Albon Miami
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams moest lang wachten op succes in 2024, maar in Monaco waren daar dan toch eindelijk de eerste punten van het jaar. Daarvoor ging het vooral over de crashes van Alexander Albon en Logan Sargeant. In Australië stond het team uit Grove zelfs maar met één auto aan de start van de GP, nadat Albon crashte en het chassis had afgeschreven. Teambaas James Vowles moest de moeilijke beslissing nemen om het overgebleven chassis aan diezelfde Albon te geven, waardoor Sargeant een race aan de kant moest staan.

Nu staat Williams op vier punten, allemaal gescoord door Albon. Na Monaco wist hij ook op Silverstone op de negende positie te eindigen. Dat aantal had hoger kunnen uitvallen, als de auto niet te zwaar was geweest. "We zijn opgegroeid met het behalen van resultaten en zijn geprogrammeerd om aan resultaten te denken. Aan het begin van dit jaar, toen de resultaten niet onze kant op vielen, was het een beetje alsof het moeilijker was om te ademen. 'We zijn niet waar we willen zijn', zo was het gevoel", zo vertelt Albon in een exclusief interview met RacingNews365.

"Het is juist frustrerend toen ik naar onze resultaten in Bahrein, Djedda en Miami keek. Zeker als ik kijk naar waar we hadden kunnen staan als het gewicht uit de auto was geweest. Het was niet zo dat we aan het seizoen begonnen, alle dingen hebben veranderd en toen een auto kregen die te zwaar en langzaam was." Met die veranderingen doelt Albon op het veranderen van de filosofie van het chassis in aanloop naar het huidige seizoen.

'Gegarandeerd resultaat'

Albon legt het verder uit: "Het was meer zo van: we hebben de juiste dingen gedaan en we kunnen zien waar we moeten zijn. Als alles goed was gegaan en goed was uitgevoerd, hadden we veel meer punten gescoord", zo is de stellige overtuiging van de Williams-coureur. Albon geeft daarbij toe dat het ook deels de schuld van de coureurs is, waarbij er dus vaker schade werd gereden.

"Ik denk ook dat onze upgrades er dan eerder zouden zijn gekomen, maar we hadden ook onze crashes. Het ligt niet helemaal aan het team, het heeft ook met de coureur te maken. Maar in combinatie zou alles een beetje beter zijn geweest. Ik zat een beetje met de mindset van: 'ik wilde dat we daar waren', maar ik zie in ieder geval dat de performance er is. We hebben winst geboekt, het is alleen niet zo duidelijk zichtbaar."

Daarbij is er sowieso een voordeel voor Albon en Williams. "Gewicht is zo mooi, omdat het zo'n gegarandeerd resultaat geeft in plaats van een update die zijn voor- en nadelen heeft", zo sluit hij op een positieve manier af.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder