Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon wil zijn Red Bull-ervaring als reservecoureur gebruiken bij Wiliams

Alexander Albon was vorig jaar nog werkzaam bij Red Bull, dit jaar keert hij terug naar de Formule 1-grid bij Williams. De ervaring achter de schermen bij de Oostenrijkse renstal gaat hem naar eigen zeggen helpen als coureur.

Na een 'tussenjaar' achter de schermen bij Red Bull maakt Alexander Albon zijn rentree in de Formule 1. Niet voor Red Bull of AlphaTauri, maar voor Williams. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen heeft niet stilgezeten tijdens zijn tussenjaar en heeft veel geleerd als test- en reservecoureur bij de Oostenrijkse renstal. Dit gaat hem naar eigen zeggen helpen bij Williams, zo legt hij uit bij de aankondiging van de FW44, waar hij komend seizoen mee in actie komt. "Een jaartje eruit, dan begint het wel te kriebelen om weer verder te gaan en weer in een auto te stappen", zo trapt Albon af. "Voor mij was het belangrijk om zo veel mogelijk ervaring te krijgen." "Dat jaar uit de F1 gaf me de mogelijkheid om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Om te zien hoe het team opereert op vlakken waarbij de focus niet op het racen alleen ligt. Hopelijk kan ik deze ervaring van afgelopen jaar gaan gebruiken.'

Williams presenteert gloednieuwe F1-bolide

Albon verschijnt komend seizoen op de grid in een overwegend blauwe Williams-bolide. De livery van de auto is sterk veranderd ten opzichte van vorig jaar. Naast de livery gaf het team niets vrij: het gepresenteerde model is namelijk gewoon een standaard FIA-conceptauto.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"