Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Albon zat op eerste rij bij clash Verstappen en Hamilton: "Ze waren erg agressief"

Alex Albon zat tijdens de Grand Prix van Hongarije op de eerste rij toen Max Verstappen en Lewis Hamilton toucheerden. De Williams-coureur velt zijn oordeel over het incident.

Verstappen Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was misschien wel hét moment van de Grand Prix van Hongarije: de touché tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Verstappen plaatste een ambitieuze inhaalpoging, waarna Hamilton instuurde en de twee elkaar raakten. Vlak daarvoor hadden ze echter Alex Albon op een rondje gezet, waardoor de Williams-coureur het incident van dichtbij zag gebeuren. Maar wat vond Albon van het incident?

"Zodra het gebeurde, hoopte ik dat ik niet echt schuld had in het incident", lacht Albon tegenover onder meer RacingNews365. "Ze waren allebei erg agressief. Max plaatste een agressieve move, al denk ik tegelijkertijd ook dat hij een beetje werd afgeknepen (door Hamilton red.). Het was close, dus ik vond het oordeel van de stewards ook correct."

Daarna kan Albon het niet laten om een grapje te maken. "Wat mij betreft was het een raceincident. Dat is toch altijd zo als die twee toucheren, of niet? Ik wist alleen niet dat ze zo dicht bij elkaar zaten en zelfs konden inhalen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'