Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon zelfbewust: "Ik alleen kan mezelf sterker maken"

Alexander Albon heeft zich in zijn eerste Formule 1-seizoen ontpopt als een van de meer agressieve coureurs van de grid. Zijn doel om in de buurt te komen van de snelheid van Max Verstappen is hem op bepaalde momenten duur komen te staan. Albon wil met ingang van 2020 minder Red Bull-bolides afschrijven, hiervoor zal hij iets rustiger aan moeten doen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De vuurdoop die Alexander Albon in 2019 heeft doorstaan heeft hem doen beseffen dat hij nog voldoende heeft om aan te werken. De Red Bull-coureur, die begin dit jaar debuteerde bij Toro Rosso, ziet echter dat niet alleen hijzelf sterker zal moeten worden om de strijd met de top teams aan te kunnen gaan.

"Het is voor beide partijen positief dat we volgend jaar kunnen voortborduren op de goede band die we hebben opgebouwd. Ik denk dat we hierdoor de auto beter kunnen ontwikkelen. We willen immers in 2020 en ook in 2021 een stap vooruit zetten en op deze manier moet dat mogelijk zijn. Het ziet er vooralsnog goed uit", vertelt Albon ten overstaan van RacingNews365, om vervolgens de motivatie van iedereen binnen Red Bull te prijzen.

"Iedereen in de fabriek werkt al keihard voor volgend seizoen, de druk staat er volop om het gat met Mercedes en Ferrari te dichten", aldus een opgewekte Albon. De Britse Thai begrijpt wel dat hij enige aanpassingen zal moeten doen aan zijn werkwijze, wil hij Red Bull zo goed mogelijke resultaten bezorgen.

"Ik heb bij Red Bull geleerd dat ik niet te veel naar geluiden van buitenaf moet luisteren. Ik moet mijn eigen ding doen en op mijzelf focussen. Het mag dan een teamsport zijn, het is op dat vlak zeer individueel. Ik moet bij mezelf te rade gaan waar ik kan en moet verbeteren, dat is voornaamste wat ik dit jaar heb geleerd. En daarnaast zal ik het komend jaar iets rustiger aan doen in de vrije trainingen en op zulke momenten niet te veel van de auto vragen", besluit Albon.

Met medewerking van Aaron Deckers.

0 reacties