Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon zet verstand op nul: "Anders kunnen we net zo goed naar huis gaan"

Alexander Albon werd in de beginfase van het nieuwe seizoen op hardhandige wijze herinnerd aan de problemen waar Williams tegenaan loopt, maar zelf probeert hij zich tijdens de races zo min mogelijk te richten op alle tegenvallers.

Albon Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Japan kwam voor Alexander Albon abrupt ten einde na een crash met Daniel Ricciardo. Eerder crashte Albon al hard tijdens de eerste vrije training in Australië en toen kon Williams met slechts één auto aan de start staan. Uiteindelijk mocht Albon starten, maar hij kon geen punten pakken in Melbourne. In China kwam hij nog wel in de buurt van de punten door als twaalfde te eindigen, maar uiteindelijk mocht het allemaal niet baten. De Britse renstal reist zonder punten af naar Miami, al probeert men zich daar bij het team niet te veel zorgen over te maken.

Toch ontstond er hier en daar wel reden tot paniek in het begin van het jaar. Williams had de eerste paar raceweekenden geen reservechassis achter de hand, waardoor de problemen van het team alsmaar groter werden. Toch probeert Albon die zorgen tijdens het racen juist opzij te zetten, wetende dat de mensen in de fabriek in Grove er alles aan zullen doen om de boel op rolletjes te laten verlopen.

"Ik ben gewoon bezig met het racen en denk daar verder niet echt over na. Als ik heel eerlijk ben, spookt het natuurlijk wel door mijn achterhoofd, maar op het moment dat we ons gaan richten op onze tekortkomingen kunnen we net zo goed naar huis gaan. We moeten alle kansen aangrijpen en er het beste van maken en dat proberen we ieder weekend weer te doen."

Hij moet dan ook zijn focus optimaal houden om zo de limiet op te zoeken. "Je moet daar wel naar op zoek als je ook maar enig idee wil krijgen van de mogelijkheden van de auto. Uiteindelijk moet je jezelf gewoon in de juiste mindset zien te krijgen om het racen weer zoals vanouds te benaderen, zoals we dat eigenlijk iedere keer moeten doen."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'