Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon ziet gebrek aan diversiteit in Formule 1 'langzaam veranderen'

In de Formule 1 rijden momenteel vooral Europeanen, maar dat kan in de toekomst wel eens veranderen. Alexander Albon ziet dat steeds meer coureurs uit andere werelddelen hoger op de ladder richting de Formule 1 komen en hoopt dat zij de top kunnen bereiken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon mag zich ondanks zijn Britse nationaliteit momenteel de enige Aziatische coureur in de Formule 1 noemen. De Red Bull-coureur maakt onderdeel uit van een select groepje: de onder de Thaise vlag rijdende twintiger was dit jaar slechts één van de drie niet-Europeanen op de grid.

In de toekomst kunnen we het gebrek aan diversiteit in de Formule 1 echter wel eens zien veranderen, zo vertelt Albon voor de microfoon van RacingNews365. "Het begint al met het karten, denk ik. De competitie bevindt zich namelijk voor het grootste gedeelte in Europa, maar het is heel duur om je kind daar naartoe te sturen", legt hij uit.

"Hierom blijft de competitie ook in Europa, want er is niet veel toestroom van landen daarbuiten. Het is lastig om coureurs uit andere landen aan de top te krijgen. We hebben nu bijvoorbeeld geen Amerikaan in de Formule 1. Toch zie je wel dat dit langzaam maar zeker begint te veranderen, mede dankzij nieuwe kampioenschappen en initiatieven van de FIA. Hopelijk zien we in de toekomst meer Aziaten in de Formule 1", vertelt Albon.

Zijn aanwezigheid in de hoogste klasse van de autosport werpt nu al zijn vruchten af, merkt Albon. "Het is waanzinnig dat de sport zo groeit in Thailand, dat is heel mooi om te zien. Ik ben er dit jaar zoveel mogelijk naartoe gegaan als ik kon en iedere keer dat ik ging zag ik dat de sport groter en groter was geworden. Ik hoop dat er meer mensen uit Thailand in de Formule 1 zullen komen. In Thailand hebben we gelukkig de faciliteiten om het mogelijk te maken, we hebben bijvoorbeeld het (Chang International, red.) circuit", aldus een positieve Albon.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

1 reactie