Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Alesi waarschuwt Vasseur: "Meer Frans binnen Ferrari? Dan zeg ik nee"

Voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi is benieuwd hoe Frederic Vasseur het gaat doen als nieuwe teambaas van de Scuderia, maar adviseert hem direct stevig: in Maranello is alles op en top Italiaans en daar moet de Franse teambaas rekening mee gaan houden.

Leclerc Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Ferrari wil in 2023 opnieuw een gooi doen naar de wereldtitel in de Formule 1, maar om echt kans te maken zal er nog wat moeten veranderen. Dat zag de voormalige teambaas Mattia Binotto ook in en na het tegenvallende seizoen van 2022 koos hij ervoor om zelf op te stappen.

De nieuwe teambaas van Ferrari, Frederic Vasseur, krijgt nu de eervolle maar zware taak om het topteam te leiden naar een nieuwe wereldtitel. Vasseur is slechts de vierde Ferrari-teambaas zonder een Italiaanse nationaliteit en de eerste sinds het vertrek van Jean Todt in 2007. In de periode van Todt (ook een Fransman) ging het meer dan goed met Ferrari, maar nationaliteit zegt natuurlijk lang niet alles.

Toch is het bij de Scuderia een belangrijk onderdeel van hun identiteit. Gaat dit voor problemen zorgen met een 'outsider' in het team? Jean Alesi, voormalig Ferrari-coureur en landgenoot van Vasseur, verwacht niet direct dat het een groot probleem wordt. Wel adviseert hij de nieuwe teambaas om rekening te houden met de Italianen.

In gesprek met Autosprint benadrukt hij dat er vooral op strategisch gebied verandering moet komen. "Laten we eerlijk zijn, op tactisch gebied was Ferrari volgend jaar niet om aan te zien. Er moet zeker wat veranderen, anders is er geen uitweg voor het team. Ik denk dat Vasseur heel erg moet gaan rekenen op Laurent Mekies (Racing Director van Ferrari, red.)."

"Mekies zit al jaren bij Ferrari en hij kan de ideale persoon zijn voor Vasseur om te kijken waar dingen veranderd moeten worden en wat juist hetzelfde moet blijven omdat er potentie is." Wel waarschuwt de Fransman: "Als je me zegt dat Ferrari steeds meer Frans gaat spreken of moet spreken, dan zeg ik direct nee. Maranello is Italiaans. Men moet Italiaans en alleen Italiaans spreken. Ik reed ooit voor de Scuderia en daar beleefde ik de allermooiste momenten van mijn carrière", aldus Alesi.

Ook interessant:

RN365 Premium beschikbaar voor échte F1-fans

RN365 Premium, het membership voor de echte F1-fan is nu beschikbaar! Meld je nu aan en je bent helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez