© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Alexander Wurz: 'Red Bull rijdt in 2019 met Renault motoren'

20 mei 2018 10:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Niet alleen is iedereen benieuwd wie waar rijdt in 2019 maar ook de vraag met welke motoren Red Bull Racing in 2019 rijdt, houdt de gemoederen flink bezig. Blijven ze trouw aan Renault of wagen ze de sprong in het diepe met Honda?

Wurz: 'Overstap naar Honda komt te vroeg'

Renault wil zo snel mogelijk weten waar ze met Red Bull aan toe zijn terwijl de Oostenrijkse renstal haar beslissing zo lang mogelijk wil uitstellen. Volgens insiders als voormalig Formule 1 coureur Alexander Wurz ligt de keuze voor Renault voor de hand.

"Mijn onderbuikgevoel zegt mij dat de overstap naar Honda nog te vroeg komt. Men heeft daarvoor nog meer gegevens nodig om te zien of Honda inderdaad die stap heeft gezet. Dat is pas tegen het einde van dit seizoen bekend."

"Het voordeel voor Red Bull is natuurlijk dat ze kunnen zien hoe Honda presteert bij Toro Rosso maar volgens mij neigen ze in deze fase er nog naar om bij Renault te blijven. Ook het integreren van een nieuwe motor in de auto is zeer complex en als Red Bull in 2019 serieus een gooi naar de wereldtitel wil doen, dan denk ik dat het verstandiger is om bij Renault te blijven."

In gesprek met Motorsport-Total. com krijgt Wurz hierin bijval van oud Formule 1 coureur Marc Surer.

"Vorig jaar had ik ja gezegd maar nu zie je dat Red Bull met de RB14 competitief is en ook races kan winnen. Om dan over te stappen, is een enorm risico. Verstappen bijvoorbeeld had dit seizoen al kunnen strijden voor de wereldtitel als hij foutloos had gereden in de eerste vier races."

Volgens Surer is het dan ook verstandiger voor Red Bull om trouw te blijven aan de Franse motorfabrikant.

"Met Renault weten ze wat ze in huis hebben en kunnen ze verder bouwen aan succes. Met Honda wordt het opnieuw een gok. Dus als ze volgend jaar wereldkampioen willen worden, dan moeten ze gewoon bij Renault blijven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen