Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Alfa Romeo-baas; "Veld zit dichter bij elkaar dan ooit"

Hoe de verhoudingen in het Formule 1-veld van 2019 liggen is voor de start van de tweede Grand Prix van het jaar nog steeds lastig te zeggen. Menig rijder verwacht pas na het treffen in China, dat over twee weken plaatsvindt, een schets te kunnen maken. Wat buiten kijf staat, is dat het spannend is in het middenveld.

Antonio Giovinazzi 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur ondervindt dat aan den lijve. De Franse beleidsbepaler vindt rijders Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi sinds de eerste sessie in Melbourne overal op de tijdenlijsten terug: soms staan de Fin en de Italiaan ruim in de top tien, soms moeten ze andere middenmoters voor laten.

"Het is lastig om een duidelijk beeld te krijgen", spreekt Vasseur in Bahrein. "Volgens mij kan een team dat niet bij de beste drie hoort, op het ene moment de vierde plaats bezetten en op het volgende moment achteraan staan. Het zit dichter bij elkaar dan ooit tevoren, wat dat betreft. De ontwikkelingsrace zal een enorm gevecht opleveren, Alfa Romeo zal gefocust moeten blijven - zoals we vorig jaar ook deden."

In de Grand Prix van Australië scoorde Raikkonen namens Alfa Romeo vier waardevolle WK-punten door als achtste over de meet te komen. In 2018 wist Alfa Romeo, destijds nog onder de Sauber-noemer, tot een totaalscore van 48 WK-punten, waarmee de achtste plaats in het WK werd veroverd. Een jaar eerder had Sauber slechts vijf puntjes bijeen gereden, waardoor men laatste werd.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco