Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

'Alfa Romeo gaat niet verder als sponsor in de Formule 1'

De kans wordt steeds groter dat we Alfa Romeo volgend jaar niet meer als sponsor terug zullen zien in de Formule 1. Het Italiaanse automerk nam na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid als sponsor van Sauber en lijkt geen nieuwe partner in de F1 te kunnen vinden.

Zhou Brazil
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al rond de Grand Prix van Monaco kwamen er geruchten naar buiten dat Alfa Romeo volgend jaar sponsor zou worden van Haas.. Een officiële aankondiging bleef echter uit, terwijl Alfa Romeo zelf in het begin van 2023 aangaf aan het einde van de zomer meer duidelijkheid te willen geven wat betreft de sponsoring in de autosport. Na afloop van de Grand Prix in Abu Dhabi is er echter nog altijd geen duidelijkheid over waar we Alfa Romeo volgend jaar terug zullen zien als sponsor in de autosport. Dat komt volgens meerdere bronnen van RacingNews365 doordat de onderhandelingen tussen Alfa Romeo en Haas de afgelopen maanden zijn vastgelopen.

Beide partijen zijn het namelijk niet eens kunnen worden over hoe de sponsoring van Alfa Romeo er bij Haas uit moet komen te zien. In 2019 maakte Alfa Romeo een geweldige deal met Sauber door voor een relatief lage prijs titelsponsor te worden van het in Zwitserland gevestigde F1-team. Een geweldige zet van Alfa Romeo dat daardoor in de ogen van veel autosportfans een eigen Formule 1-team leek te hebben. Daardoor zat het automerk voor een dubbeltje op de eerste rij.

In de afgelopen jaren is de Formule 1 zoals bekend echter compleet veranderd. Financieel gezien maken de teams een geweldige periode door, en dus is het eenvoudiger voor teams om nieuwe sponsoren binnen te halen. Zo haalde Haas met Moneygram dit seizoen een grote titelsponsor binnen. Een automatisch gevolg van de huidige 'boom' in de koningsklasse van de autosport is dat teams meer kunnen verlangen van sponsoren en daar lijkt de kink in de kabel te zijn gekomen wat betreft de onderhandelingen tussen Haas en Alfa Romeo.

Alfa Romeo leek namelijk de hoop te hebben op een deal die ze de afgelopen jaren hadden met Sauber, maar die deal komt niet overeen met de huidige marktwaarde in de Formule 1. Ondanks dat zowel Haas als Alfa Romeo hebben geprobeerd om eruit te komen, zijn de onderhandelingen uiteindelijk op niks uitgelopen.

Daarmee lijkt het iconische Italiaanse automerk de Formule 1 te gaan verlaten. Bij andere F1-teams lijkt er namelijk ook geen plaats te zijn voor sponsoring van Alfa Romeo. Naar alle waarschijnlijkheid zal Alfa Romeo zich daarom in deze weken richten op andere autosport klassen. Wellicht is er nog een kans om als sponsor het WEC-kampioenschap in te stappen, al is ook dat geen eenvoudige optie, aangezien Stellantis met Peugeot al aanwezig is in het WEC-kampioenschap.

Helaas betekent het ook dat we de prachtige speciale liveries die de Italianen de afgelopen jaren introduceerden waarschijnlijk niet meer terug zullen gaan zien. De Italianen hopen zelf in december echter alsnog een nieuw sponsorship in de autosport bekend te maken.

Audi & Sauber

Alfa Romeo wist al vroegtijdig dat men vanaf 2024 niet meer de hoofdsponsor zou kunnen zijn van Sauber. Het in Zwitserland gevestigde Formule 1-team zit namelijk volop in een transitieperiode richting 2026. Dan zal het team door een gedeeltelijke overname door het leven gaan als Audi. In 2024 en 2025 zal Audi langzamerhand de touwtjes in handen nemen bij het team en met het oog op die transitieperiode is het logischerwijs niet gewenst om een ander automerk als sponsor te hebben van het Sauber F1-team.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Stake F1 Team

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen