Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo in beroep tegen tijdstraffen GP Duitsland

Alfa Romeo heeft een formeel protest ingediend tegen de beslissing van de wedstrijdleiding om Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi te bestraffen met tijdstraffen van dertig seconden. Die straffen kreeg het tweetal tijdens de GP van Duitsland vanwege een illegale afstelling van de koppeling.

Alfa Romeo pakte in de Grand Prix van Duitsland een fraaie zevende en achtste plaats, alvorens beide coureurs een tijdstraf kregen van dertig seconden en terugvielen tot buiten de top tien. Het Zwitserse team kreeg de straf omdat de koppeling niet aan de technische reglementen voldeed, waardoor de coureurs mogelijk een traction control-achtig voordeel hadden bij de natte GP-start. Alfa Romeo liet na de race weten dat men kampte met een probleem met de koppeling, waar ze op dat moment niks aan konden doen. Het team zou bewijzen daarvoor hebben en die graag aan de FIA willen overleggen en dus heeft men nu formeel protest aangetekend, zo maakte het team via Twitter bekend. Mochten de straffen worden teruggedraaid, dan verliezen Lewis Hamilton en Robert Kubica de punten die zij kregen door op te schuiven in de eindrangschikking van de GP van Duitsland.

1156879961107488770

Alfa Romeo Racing lodged an appeal against the decision No. 56 and 57 of the Stewards of the 2019 German Grand Prix. #GermanGP pic.twitter.com/OJ7V6TznzB — Alfa Romeo Racing (@alfaromeoracing) August 1, 2019

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen