Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo kondigt laatste Formule 1-coureur van 2022 aan

De kogel is door de kerk: Guanyu Zhou heeft een contract getekend bij Alfa Romeo voor het seizoen van 2022 en completeert hiermee de grid van volgend seizoen. De huidige Formule 2-coureur zal naast Valtteri Bottas gaan rijden bij de Zwitserse renstal.

Met een contract voor Guanyu Zhou bij Alfa Romeo is de Formule 1-grid voor 2022 gevuld. Zhou is de eerste Chinese coureur die het tot de koningsklasse van de autosport weet te schoppen. De 22-jarige coureur staat momenteel tweede in het Formule 2-kampioenschap achter Oscar Piastri, maar is nu al verzekerd van een stoeltje in de hoogste klasse van de racewereld. Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is erg blij met de komst van Zhou. "Het is een zeer getalenteerde coureur, dat heeft hij in de F2 laten zien. We kijken er naar uit om zijn talent nog meer te zien groeien in de Formule 1. We zijn blij met onze line-up voor 2022 en zijn er zeker van dat Zhou een succesvol partnerschap aan kan gaan met Valtteri." "Ook kijken we uit naar alle nieuwe Chinese fans", vervolgt de teambaas. "Alfa Romeo is een historisch merk en we zullen ons uiterste best doen om de Formule 1 een geweldige ervaring te maken in China."

Zhou droomt van Formule 1-debuut

Vanzelfsprekend is ook Zhou enorm blij met zijn Formule 1-debuut in 2022. "Hier heb ik van jongs af aan al van gedroomd. Dit is een droom die uitkomt en het is een privilege om mijn F1-carrière te beginnen bij dit iconische team, een team dat ontzettend veel jong talent heeft geïntroduceerd in het verleden van de sport. Nu is mijn droom werkelijkheid geworden." "Ik voel mij volledig voorbereid op de F1 naast de bewezen coureur van wereldklasse: Valtteri Bottas. Volgend jaar wordt het doel om alles zo snel mogelijk te op te pikken. Mijn komst als eerste Chinese coureur in de Formule 1 is een doorbraak voor de Chinese motorsportgeschiedenis. Ik weet dat het veel verwachtingen van mij vraagt en ik zal dit zien als motivatie om beter en beter te worden." Zhou rijdt momenteel voor UNI-Virtuosi Racing in de F2. Het is alweer zijn derde jaar in kweekvijver van de Formule 1. In 2019 werd hij zevende in de eindstand en in 2020 werd hij zesde. Daarvoor reed Zhou drie jaar in de Formule 3, waar hij eenmaal als dertiende en tweemaal als achtste eindigde in het klassement. Ook was hij eerder onderdeel van de Renault Driver Academy en later nog enkele jaren van de Ferrari Driver Academy.

Giovinazzi verliest Formule 1-stoeltje

De komst van Zhou betekent dat Antonio Giovinazzi zijn stoeltje in de Formule 1 kwijtraakt. In de wandelgangen werd al langer verwacht dat de Italiaan weinig kans maakte om zijn stoeltje te behouden. Andere kanshebbers op het stoeltje waren onder andere Nyck de Vries en Theo Pourchaire. Het sprookje voor de Nederlandse Formule E-coureur om over te stappen naar de F1 lijkt hiermee voorbij te zijn.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst